23948sdkhjf

Universal Robots ansætter medarbejder nr. 1.000

Robotvirksomheden Universal Robots krydser magisk grænse, som få danske virksomheder når

Universal Robots har længe været den største danske robotvirksomhed, og nu bliver virksomheden også den første i Danmark til at nå 1.000 medarbejdere. Det skriver den fynske cobot-producent i en pressemeddelelse.

Det hele startede i 2005, da tre unge mænd fra Syddansk Universitet opdagede, at datidens robotter var tunge, dyre og komplicerede at bruge. Det gav dem ideen til at skabe en robot, som er fleksibel, sikker at arbejde ved siden af og lettere at installere og programmere. Siden den første kollaborative robot (cobot) blev lanceret i 2008, er Universal Robots vokset til at være en global markedsleder inden for cobots med kontorer i mere end 20 lande verden over.

Nu er Universal Robots også blevet en af meget få danske virksomheder grundlagt efter år 2000 til at runde et firecifret antal medarbejdere, og det er en historisk milepæl, siger CEO Kim Povlsen.

- Der er meget få virksomheder fra det her årtusinde, som har præsteret at vokse fra tre til 1.000 medarbejdere på 17 år, og vi er stolte af vores udvikling fra lokal startup til global markedsleder. Først og fremmest viser det jo, at vi har et fantastisk produkt, og at rigtig mange virksomheder kan se fordelene ved at bruge vores robotter til at udvikle deres forretning.

Der er meget få virksomheder fra det her årtusinde, som har præsteret at vokse fra tre til 1.000 medarbejdere på 17 år, og vi er stolte af vores udvikling fra lokal startup til global markedsleder Kim Povlsen, CEO hos Universal Robots

Det handler om mennesker

Universal Robots er en virksomhed bygget på samarbejde. Ikke kun internt, men også eksternt med Syddansk Universitet, Odense Kommune og hele det økosystem, der er opstået omkring UR med over 1.100 partnere globalt. Adspurgt om den vigtigste faktor i virksomhedens succes svarer Kim Povlsen dog uden at tøve: Medarbejderne.

- Udefra er der, ganske naturligt, meget fokus på produktet og teknologien. Men den opstår jo ikke af sig selv. Det handler om at have de rigtige mennesker med ombord, og vi har nogle exceptionelt dygtige og innovative medarbejdere, som er i stand til hele tiden at rykke grænserne for, hvad man kan automatisere og hvor nemt, det kan gøres, siger Kim Povlsen, og fremhæver Universal Robots’ nyeste robotarm, UR20, som blev præsenteret i juni.

Det handler om at have de rigtige mennesker med ombord, og vi har nogle exceptionelt dygtige og innovative medarbejdere, som er i stand til hele tiden at rykke grænserne for, hvad man kan automatisere og hvor nemt, det kan gøres Kim Povlsen, CEO hos Universal Robots

- UR20 er et godt eksempel på, at vi hele tiden formår at hæve barren for, hvad der er muligt. Hvis folk for 10 år siden kunne have set, hvad cobots kan i dag, ville de ikke have troet deres egne øjne. Sådan skal det også være om 10 år, og det er en motiverende målsætning hele tiden at skulle gøre det lettere at løse endnu sværere automationsopgaver. Det er dét, vi arbejder på hver dag, for robotteknologi skal ikke kun være forbeholdt ingeniører og eksperter. Det skal være noget, som alle – med en smule træning – kan lære at mestre og få gavn af, siger Kim Povlsen.

Kæmpe potentiale forude

Det seneste år har Universal Robots ansat over 200 medarbejdere, og det er sket med fremtiden for øje. De mange nye medarbejdere betyder, at Universal Robots er klar til at realisere det enorme vækstpotentiale, der ligger forude. Det handler om ikke at ansætte til, hvad der er brug for i dag, men til hvad der er brug for 6-12 måneder ude i fremtiden.

- Vi kan se, at der over hele verden vil være et stigende automatiseringsbehov i de kommende år, og det bliver drevet af flere forskellige ting. Et ønske om at beskytte medarbejdere fra farlige og nedslidende opgaver. Reshoring, hvor virksomheder rykker produktion hjem igen som reaktion på en usikker verden. Og ikke mindst manglen på arbejdskraft, som kun kommer til at stige i de kommende år, siger Kim Povlsen.

- Tag svejsning som et eksempel. Allerede nu er det svært at skaffe kvalificerede svejsere, og få unge mennesker kan se en fremtid for sig, hvor de står og svejser i otte timer om dagen. I USA vil der mangle 400.000 svejsere i 2024, og i Danmark er hver fjerde jobopslag forgæves. Så her kan automatisering og robotter gøre en stor forskel, siger Kim Povlsen.

Selvom verden for tiden er ramt af økonomisk usikkerhed, ser han og Universal Robots derfor positivt på fremtiden.

- Vi har en helt ny generation af cobots på vej, hvor UR20 er den første model, og vores egne tal viser, at vi kun har nået cirka 2 procent af alle potentielle kunder på verdensplan. Så potentialet er uændret på trods af den nuværende økonomiske situation, og vi har allerede øjnene rettet mod den næste store milepæl, slutter Kim Povlsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062