23948sdkhjf

Lindø efterlyser lærlinge

[i]Lindø Værft efterlyser 40 nye lærlinge. Metal og Teknisk Skole anbefaler uddannelsen, hvor usikkerheden ikke er større end i andre brancher. [/i]
Selv om der er høj ledighed blandt fynske metalarbejdere, og fremtiden for dansk værftsindustri er usikker, så inviterer Lindø nu 40 nye lærlinge indenfor på virksomheden, skriver Fyens Stifttidende.

Der er ikke umiddelbart den store interesse for lærepladserne, selv om både Dansk Metal og Odense Tekniske Skole råder uddannelsessøgende til at tage imod tilbuddet.

- Men man skal kigge på Lindø som et godt uddannelsessted, hvor man får en grundig og meget fleksibel uddannelse, som man altid kan bruge uanset Lindøs fremtid, siger faglig sekretær Tommy Dalgaard fra Metal Odense til Fyens Stifttidende.

Odense Staalskibsværft har netop fået fyldt ordrebogen frem til foråret 2007 med bygning af containerskibe, men har stadige ledige kedeldragter hængende til kommende skibsbyggere, svejsere, skibsmontører, plade- og konstruktionssmede.

Skibsværfterne har øjensynligt ikke det bedste ry som karrierested blandt nutidens unge .- Vi rammes af, at der generelt er færre unge mennesker, som vi kan rekruttere blandt, og de, der er, vil hellere være tømrere, mekanikere eller it-supportere, selv om mange af dem havner i skolepraktik siger personalechefen på Lindø, Jesper Rasmussen, som også sidder i bestyrelsen på Odense Tekniske Skole.

På Odense Tekniske Skole har værftet også et godt navn.

- Lindø er blandt de bedste læresteder, vi har her på Fyn inden for smedebranchen, siger uddannelsesvejleder John Westergaard, som ikke mener, den korte ordrehorisont er noget problem, idet horisonten er ikke længere i andre brancher. De færreste virksomheder ved, hvad de skal lave om tre år, siger John Westergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078