23948sdkhjf

Siltec nyder godt af fabriksudvidelser

Silkeborgproducenten oplever stor efterspørgsel på hygiejniske kabelføringssystemer. Ordreindgangen bærer præg af et øget behov hos fødevareindustrien og maskinbyggerne

Der investeres stadig massivt i nye produktionsfaciliteter rundtomkring i Europa. Det mærker man i Funder ved Silkeborg, hvor Siltec har hovedkontor, produktion og lager. Der er markante udvidelser i gang på flere af virksomhedens kernemarkeder, og også i Nordamerika er der positive takter.

Hovedparten af den aktuelle travlhed skyldes optimeringer i fødevareindustrien, hvor mejerier og bryggerier investerer i produktionsanlæg og nybyggerier. Tiltag, der også påvirker maskinbyggersegmentet positivt.

Frank Gasbjerg, direktør hos Siltec, har de seneste år videreudviklet flere af virksomhedens kabelføringssystemer, og det mærker man effekten af i øjeblikket.

- Vi har investeret meget tid i produktudvikling. Den type maskiner og automationsanlæg, der bliver bygget i dag, er langt mere kompakte end for få år siden. Der er ikke meget plads til kabelføringen, når først elektronikken er integreret. Vi har forsøgt at være på forkant med udviklingen ved at designe kabelbakker, der imødekommer kundernes behov. Samtidig nyder vi godt af, at der er en konstant stigende efterspørgsel på rengøringsvenlige løsninger fra levnedsmiddelindustrien, siger Frank Gasbjerg.

Kundetilpassede systemer

Siltec-direktøren understreger, at selvom man på papiret har et forholdsvis statisk produktsortiment, stadig er meget bevidst om at udvikle kundetilpassede systemer. Netop den lydhørhed har været med til at forstærke Siltecs position.

- Vi får mange fine input. Dem tager vi ikke kun til efterretning, men forsøger at implementere løbende. Det kan være bittesmå modifikationer, der gør en kæmpe forskel for en maskinbygger i Frankrig. Vi kan ikke forvente at fabriksudvidelserne fortsætter, men så kan vi skille os ud på parametre som fleksibilitet og kvalitet, siger Frank Gasbjerg.

Amerikansk kampgejst

I Europa er det især ordrer fra Tyskland, Italien og Benelux-landene, der sætter Siltecs medarbejdere og produktionsrobotter i arbejde. Sidste års indgang i Frankrig og Polen tegner ligeledes positiv, men den største fremgang finder man i USA. Et setup med få, men dedikerede distributører, er med til at drive væksten.

Frank Gasbjerg glæder sig over, at man skal levere til flere store projekter i 2023, blandt andet på grund af en meget synlig salgsindsats.

- Vores agenter deltager på virkelig mange branchemesser. Ofte gør de det sammen, selvom de varetager salget i forskellige stater. Der er er stor kampgejst for at få fælles succes, siger Frank Gasbjerg og uddyber, at det fortsat er vinindustrien og mejeri- og bryggerisektoren, der trækker læsset på ordresiden, men maskinbyggerne og de mere traditionelle produktionsvirksomheder er kommet godt med.

- Vi har været i Nordamerika i seks år, og det har taget længere tid end ventet. Der har været mange omkostninger, og vi havde heller ikke kalkuleret med en global pandemi. Det seneste halve år har budt på flotte ordrer, så vi tror på et fint 2023, slutter Frank Gasbjerg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109