23948sdkhjf

Ny dobbeltordre fra Færøerne til Karstensens

Karstensens Skibsværft har landet en ordre på to nye 44,10 meter hæktrawlere til selskabet Faroe Origin.  

I en fælles pressemeddelelse fra rederi og værft udtrykker Faroe Origin og moderselskaberne Framherji og Varðin glæde over muligheden for igen at bygge nye skibe i tæt samarbejde med Karstensens Skibsværft. 

# 486 og # 487

  • Længde overalt 44,10 m 
  • Bredde, moulded 11,50 m 
  • Dybde, shelterdæk 7,10 m 
  • Hovedmotor: ABC 8DZC 
  • Elektrisk wincher: Evotec

Kilde: Karstensens Skibsværft

Fremtidens standarder

Udskiftning af par-trawler flåden på Færøerne har været diskuteret igennem flere år, og de to nye skibe, som leveres i første og andet kvartal 2026, sætter ifølge parterne nye standarder på området. 

Karstensens Skibsværft glæder sig over den tillid, som Faroe Origin udviser ved igen at kontrahere nye skibe i Skagen. Værftet oplyser, at design, indretning og arrangementer er blevet til i tæt samarbejde med rederiet - hvor hele konceptet - ikke bare fremdrivningsanlæg eller wincher - er nøje vurderet og beregnet på basis af rederiets specifikke driftsprofil. 

- Det er rederiets erklærede mål, at udføre bæredygtigt fiskeri med minimal NOX/CO2 udledning pr. kg. fanget fisk. Det har resulteret i en gennemtænkt og gennem beregnet kombination af nye løsninger og velprøvede arrangementer, der tilsammen giver det mest driftsøkonomiske og klimaoptimerede projekt, skriver parterne. 

Træffer leverandørvalg de næste uger

Som led i optimeringen udrustes fartøjerne med en avanceret fabriksløsning og med frysekapacitet på op til 40 ton pr. døgn og integrerede ensilageanlæg og -tanke. Der er også lagt ekstra vægt på at optimere arbejdsforhold, sikkerhed og komfort for besætningen.

- Med hensyn til valg af leverandører og komponenter, skal en række af disse endelig udvælges i kommende uger. Her vil der fra rederiets side være fokus på bæredygtighed, kvalitet, innovation og driftssikkerhed, oplyser Faroe Origin. 

Karstensens Skibsværft er blandt Nordens førende nybygningsværfter af fiskefartøjer, og havde ved udgangen af årsregnskabsperioden 2022 18 fartøjer for samlet 4 mia. kr. i ordre. 

Værftsselskabet beskæftiger 350 medarbejdere fordelt på dets tre værfter i Skagen, Nuuk og Gdansk.

Faroe Origin

  • Færøsk fiskeriselskab, etableret i 2011.
  • Ejet af moderselskaberne Framherji og Varðin.
  • Har med to fiskefabrikker i henholdsvis Runavik og Toftir.
  • Driver en flåde på fire hæktrawlere med to nye trawlere undervejs på Karstensens Skibsværft, Skagen. 

Kilde: Faroe Origin

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141