3,1 millioner til syddansk automatisering
Midlerne bevilliges af Syddansk Vækstforum, og en række syddanske robotaktører hjælper frem mod udgangen af 2014 syddanske virksomheder på vej mod øget konkurrencekraft.
Syddansk Vækstforum bevilliger derfor 3,1 mio. kr. til at vende denne udvikling. En række gennemgribende tjeks af syddanske virksomheders konkrete automationspotentialer skal nemlig give virksomhederne nyt syn på muligheden for at optimere produktion og øge konkurrenceevnen ved brug af automatisering og robotteknologi.
Kigger virksomhederne i kortene
Midlerne fra Syddansk Vækstforum går til projektet ”Automation i Syd”, hvor en række erfarne syddanske aktører på robotområdet besøger de mange virksomheder. Her vil de synliggøre virksomhedernes konkrete gevinster ved brug af øget automatisering.
- Automation i Syd er et konkret tilbud om støtte til de syddanske produktionsvirksomheder, som forventer at kunne hente gevinster ved at indføre øget automatisering. Vi besøger virksomhederne for at hjælpe dem med at se deres muligheder for at gå fra manuel til automatiseret produktion. Gennem en række tjeks, udviklingsforløb og kompetenceløft får virksomhederne tilført netop den viden om automatisering, som de har brug for til at kunne konkurrere på internationale markeder - men fra en hjemadresse i Region Syddanmark, fortæller sektionsleder Niels Korsager fra Teknologisk Institut, der er overordnet ansvarlig for Automation i Syd.
Øget salg med automatisering
Tilbuddene i projektet handler ikke blot om at skære virksomhedernes produktionsomkostninger ned ved hjælp af automatisering og robotteknologi. Et særligt ønske er nemlig at skabe et syddansk produktionsgrundlag, som gennem øget brug af automatisering gør virksomhederne i stand til at øge deres salg og markedsandele gennem fx flere og mere forskellige kvalitetsprodukter.
- Det traditionelle blik på automatisering er, at det i høj grad kan sænke udgifterne til løn. I Automation i Syd tilbyder vi en række virksomheder et forløb, som vi kalder strategisk automatisering. I forløbet tilbyder vi virksomhederne ny indsigt, så de udover besparelser af udgifter også får øje på, at automatisering giver positive effekter på produktkvalitet, levering, kundeservice, kapacitet og lignende. Samt at automatisering kan være en dynamo til at kunne bevæge sig ind på nye markeder og være med til at skabe nye og mere differentierede produkter, som kan sælges til højere priser, fortæller Niels Korsager.
Projektet skydes i gang i august 2013 og afsluttes i december 2014. Automation i Syd har et totalt budget på 4.675.891 kr. Bag projektet står de syddanske robotaktører: Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, Innovationsnetværket RoboCluster, Syddansk Universitet, Dansk Robot Netværk – DIRA, AluCluster, PKE-Consult, Erhvervsakademi Sydvest og Erhvervsakademiet Lillebælt.