23948sdkhjf

Ørsted nedlægger 800 stillinger

Ørsteds milliardunderskud i 2023 får nu energikoncernen til at ændre i forretningsplanen.

Virksomheden har meldt ud, at der på verdensplan skal skæres 800 stillinger 

- Vi har prioriteret projekter i vores portefølje og er i gang med at gennemføre betydelige ændringer i vores forretning, herunder ved at revidere vores forretningsmodel for at reducere risici. Vi fremlægger nu en robust forretningsplan og med vedholdende fokus på værdiskabelse, planlægger vi at mere end fordoble vores nuværende installerede kapacitet af vedvarende energi inden udgangen af 2030, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør i Ørsted.

Strømlinet organisation

I forbindelse med strømlining og effektivisering af selskabet har Ørsted ambitionen om at reducere sine faste udgifter med 1 mia. kr. i 2026 sammenlignet med 2023. 

Det vil medføre en nedlæggelse af 600-800 stillinger globalt. 

Det er ikke alle stillingsnedlæggelser, der resulterer i afskedigelser, men der vil ske afskedigelser i løbet af 2024. Inden for de kommende måneder vil der blive afskediget cirka 250 medarbejdere globalt inden for de kommende måneder, oplyser Ørsted.

- For at forbedre vores konkurrenceevne samt sikre værdiskabelse og vores evne til at tiltrække kapital til udbygningen af vedvarende energi vil vi gøre Ørsted til et mere effektivt og strømlinet selskab. Dette omfatter blandt andet en nedlæggelse af stillinger. Vi vil gøre vores yderste for at gennemføre dette på en fair og respektfuld måde, siger Mads Nipper 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203