23948sdkhjf

Vindmølletransport sidder fast under bro og spærrer vej i Thy

Rute 26, der fungerer som hovedvejen gennem Thy, er spærret af en lastbil, der er kørt fast under en bro

Hovedvejen udenom Thisted - Oddesundvej - blev natten til onsdag spærret for al trafik, da en særtransport med et næsten seks meter højt møllenav påkørte broen, der leder Thorstedvej over omfartsvejen. Også Thorstedvej er spærret af på grund af de skader, der er sket på broen i forbindelse med påkørslen.

Det oplyser vagtchef Jens Claumarch, Midt- og Vestjyllands Politi.

Påkørslen skete ved 02-tiden natten til onsdag og skaber her til morgen store trafikale vanskeligheder.

- Oddesundvej er spærret fra Næstrupvej i syd og helt til Hanstholmvej i nord, oplyser vagtchefen.

Det betyder, at morgentrafikken udenom Thisted må ud på en længere omvej gennem bl.a. Sjørrring og op mod Klitmøllervej for at komme forbi uheldsstedet.

- Vi vil rigtig gerne have den tunge trafik ledt udenom byen og har haft en patrulje og hjemmeværnsfolk ude for at regulere trafik hele natten. Nu har vi efterhånden fået skiltevogne på plads og Vejdirektoratet er på stedet, så vi slutter vores indsats derude. Vi vil stadig stå klar til at hjælpe med trafikregulering, hvis behovet opstår senere på dagen, for eksempel i forbindelse med bugsering, men vi er lidt hjulpet af, at det er vinterferie, og der derfor er mindre trafik generelt, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted Henrik Jensen og tilføjer:

- Vindmølletransporten har på forhånd fået oplyst en rute, men der er noget, der tyder på, at de ikke har fulgt den. Vi skal i hvert fald have undersøgt det nærmere.

Ved den voldsomme påkørsel blev forvognen - trækkeren - flået af den nedsænkede sættevogn, hvor møllenavet stod. Møllenavet er, når det står på sættevognen, oppe i en højde på 5,7 meters højde, og broen på Thorstedvej kan ifølge vagtchefen maksimalt klare knap fem meter høje køretøjer.

Vindmølletransporten havde to ledsagevogne med sig, der tilsyneladende altså heller ikke opdagede, at broen ikke kunne klare det høje vindmøllenav på sættevognen.

- Der er sket alvorlige skader på broen på grund af trykket nedefra. Der er skader på gelændere og buler i asfalten, så der har været noget kraft på. Skaderne betyder, at kommunen har spærret Thorstedvej af, fortæller Jens Claumarch.

- Vi skal have fundet ud af, om broen risikerer at styrte sammen, når man fjerner sættevognen med møllenavet, der står kilet ind under broen, forklarer vagchefen.

Spærringerne af de to veje og undersøgelserne af skaderne samt hele oprydningen i forbindelse med påkørslen vil stå på resten af dagen, forudser vagtchefen.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078