23948sdkhjf

Disse historier må du ikke misse: Se halvårets mest læste om køb, salg og konkurser

Se halvårets mest læste artikler om køb, salg og konkurser på Metal Supply

Sommerferien nærmer sig - måske den allerede er indtruffet - og det kan passende give tiden til et tilbageblik på årets første seks måneder.

I denne artikel ser vi på de artikler, der de seneste seks måneder har trukket allerflest læsere til sig, når det gælder køb, salg og konkurser.

10. Jysk teknologifirma med 1500 ansatte skal sælges

Teknologiselskabet Eltronic Group har vokset sig stort, hvilket de færreste nok ville se som et problem. Men virksomheden er blevet for stor til sin nuværende ejer, investeringsselskabet SE Blue Equity. Derfor skal virksomheden sælges til en ny fond, ligesom stifter Lars Jensen vil begynde at overdrage sin andel af virksomheden til sine to sønner.

9. Robotvirksomhed går konkurs

Robotvirksomheden Odico måtte i marts smide håndklædet i ringen og erklære virksomheden konkurs.

- Bestyrelse og direktion har siden forsøgt at fremskaffe den nødvendige likviditet, for at sikre en fortsat drift af selskabet, men må erkende at alle muligheder er udtømt og det har ikke været muligt at fremskaffe den nødvendige likviditet, udtalte Odico.

Selvom der var flere interesserede købere til virksomheden, der producerede robotter til byggeriet, måtte kurator til sidst give fortabt. I begyndelsen af juli blev robotter og maskiner sat til salg på en online auktion.

8. Dansk robotsvejsefirma solgt til stor amerikansk koncern

Fra 40 medarbejdere i Odense til at være en del af en amerikansk koncern med 12.000 medarbejdere. Svejserobotproducenten Inrotech blev i juni solgt til Lincolm Electric og blev bogstaveligt talt en del af noget større.

7. Overflade-kæmpe solgt til kapitalfond 

Siden efteråret har overfladekoncernen DOT i Fasterholt ved Brande officielt været til salg, og i juni fik koncernen en ny køber. Kirk Kapital, der ejes af efterkommerne af Lego-grundlægger Ole Kirk Kristiansen, købte DOT og koncernens 12 skandinaviske anlæg fra Jysk Fynsk Kapital.

- DOT vil fortsætte med at ekspandere igennem opkøb, og det mest nærliggende vil være i Norge og Sverige. Det kan også være i andre geografiske markeder, men samtidig skal vi ikke for langt væk, så derfor er Nordeuropa et fokus, sagde Kim Gulstad, CEO for Kirk Kapital, til Metal Supply om fondens fremtidsplaner for DOT.

6. Rigmænd køber brødres virksomhed med "stort potentiale"

Efter at have drevet Arnborg Kleinsmedie i 26 år solgte brødrene Karsten og Henrik Nielsen i maj virksomheden i Arnborg nær Herning til investeringsvirksomheden Ykasth. Bag den opkøbet står en række velhavende erhvervsfolk, der blandt andet tæller Jens Poulsen, manden bag modekoncernen DK Company. 

- Nu er tiden kommet til at nye kræfter tager over, og vi ved, at Arnborg Kleinsmedie går en spændende fremtid i møde. Ykasth består af en gruppe lokale forretningsfolk, som har et værdigrundlag, som matcher vores, og vi er derfor meget trygge ved at overdrage ejerskabet til lige netop det selskab, sagde Henrik Nielsen.

5. Tilbage til familien: Stor underleverandør solgt

Efter i 10 år at have været ejet af den svensk kapitalfond Segulah, kom KP Group Holding i juni tilbage i familiens eje. Familien Krogh Pedersen er en del af den nye ejerkreds, som har købt selskabet, der blandt andet består af KP Components i Spjald ved Ringkøbing, tilbage.

- Segulah prøvede også i 2019 at køre en salgsproces, men den førte ikke til et salg. Sammenlagt er der brugt ekstremt meget tid og energi på salgsprocessen. Så jeg glæder mig til - også på vores ledelses vegne - at der nu kommer ro om ejerskabet, og vi kan koncentrere os om det, det handler om, sagde den nye bestyrelsesformand Martin Krogh Pedersen efterfølgende til Metal Supply.

4. Grundfos lukker fabrik med 530 ansatte

Efter i 60 år at have haft fabrik i den tyske by Wahlstedt syd for Kiel, sagde pumpeproducenten Grundfos i april farvel til byen og 530 medarbejdere. Produktionen skal i stedet flyttes til Danmark, Serbien og Ungarn.

3. Fynsk maskinfabrik er gået konkurs: Kunne ikke skaffe medarbejdere nok

Et generationsskifte, krigen i Ukraine, forsyningsproblemer og medarbejdermangel var for stor en mundfuld for maskinfabrikken Smel Industry ved Ringe på Fyn. Virksomheden blev erklæret konkurs i begyndelsen af juni.

2. Stor underleverandør lukker: Kan hverken sælges eller køre videre

Køb, salg og konkurser er hverdagen i industrien, men det er ikke hverdagskost, at en virksomhed beslutter at lukke sig selv. Det var ikke desto mindre, hvad Jensen Metal i Hesselager ved Aarhus besluttede i begyndelsen af juni.

- Beslutningen er tung, men velovervejet, og kommer efter grundig og langvarig afsøgning af forretningsmæssigt bæredygtige veje fremad. Det er ejerkredsens vurdering, at virksomheden hverken kan afhændes til en pris, der giver mening, eller drives videre i den nuværende form, udtalte Jensen Metal i en pressemeddelse.

1. Ib Andresen Industri solgt

Overskiften siger næsten det hele. Og historien om tyske Wegener GmbHs opkøb af IAI Holding, som stålvirksomheden Ib Andresen er en del af, var da også klart den mest læste artikel hos Metal Supply i første halvår af 2024. 

Med salget overgår Ib Andresen Industri og hele IAI Holding fra familien Andresen til en ekstern ejer. Koncernen har været i familiens eje siden grundlæggelsen i 1967. Du kan læse et portræt af Wegener GmbH her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078