23948sdkhjf

Vindvirksomhed opruster markant i Esbjerg

Esbjerg Havn bygger en ny lagerhal på 5.000 kvadratmeter og indgår 20-årig lejeaftale med Ziton.

Bygningen vil være placeret på det område, hvor den tidligere færgeterminal lå, hvorfra DFDS sejlede gods til England. Der er dermed direkte adgang til kajen samt tæt beliggenhed på andre operatører som Ørsted og Vattenfall.

- Vi er meget glade for at kunne styrke vores samarbejde med Ziton og ser frem til, at de vælger Esbjerg Havn som base for deres langsigtede operationer, siger Jesper Bank, kommerciel direktør ved Esbjerg Havn, i en pressemeddelelse.

- Den nye lagerhal er en del af vores løbende indsats for at imødekomme den stigende efterspørgsel på vedligeholdelse af vindmøller i Nordsøen. Vi ser massiv vækst på dette område, tilføjer Jesper Bank.

Strategisk vigtig lokation

Ziton er specialiseret i udskiftning og installation af hovedkomponenter på offshore-møller, og selskabet driver en flåde på fem jackup-fartøjer. Thorsten Jalk, CEO hos Ziton, ser den nye lagerfacilitet som et vigtigt skridt i virksomhedens fremtidige vækst.

- Esbjerg Havn har altid været en strategisk vigtig lokation for os. Kravene til specialiseret løfteudstyr bliver stadigt større, og med den nye lagerhal får vi mulighed for at opbevare vores udstyr tættere på operationerne i Nordsøen. Det vil forbedre vores logistik, effektivitet og serviceniveau for vores kunder, siger Thorsten Jalk.

Ziton har udført over 1.700 hovedkomponentudskiftninger på vindmøller, arbejdet på to tredjedele af alle møllesites i Nordeuropa og serviceret 1.250 møller i alt.

- Esbjerg Havn leverer de perfekte rammer og er en central del af en havvinds-hub, hvor samarbejde og delte kompetencer er nødvendige. Placeringen er derfor ideel, siger Thorsten Jalk.

Hallen forventes at stå færdig i juni 2025.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062