20,3 millioner til nyt nationalt lasercenter
Det nye nationale center skal blandt andet styrke danske virksomheder i den internationale konkurrence om højteknologiske arbejdspladser.
Målet er at holde Danmark i front på området og gøre de danske laserbaserede forskningsgrupper til attraktive og førende partnere i forbindelse med de kommende Horizon 2020-forskningssamarbejder og europæiske forskningsinfrastrukturprogrammer. Sideløbende hermed vil Danlase medvirke til at støtte og stimulere anvendelsen af laserbaserede teknikker i dansk industri og dermed styrke danske virksomheder i den internationale konkurrence om højteknologiske arbejdspladser.
- Laserteknologi udgør grundstammen i en bred vifte af tekniske og videnskabelige discipliner, og potentialet inden for forskning, uddannelse og innovation er enormt. Derfor er Danlase en særdeles vigtig investering, som skal skabe videnskabelig og industriel interesse for dansk industri og forskning. Samtidig er laser- og optisk teknologi et godt udgangspunkt for innovation og jobskabelse, og jeg håber at mange nye studerende vil få blik for potentialet på området, når vi med investeringen nu får faciliteter i verdensklasse, siger Morten Østergaard.
Gennem Danlase vil der blive opbygget nye avancerede laserlaboratorier på Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Danlase vil også omfatte allerede eksisterende laserfaciliteter i Danmark. På Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet findes laserfaciliteter, der kan komplementere laboratorierne på AU og DTU og gennem en tilknytning til Danlase effektivt vil bidrage yderligere til udvikling af erhvervsliv og forskning og uddannelse inden for laserteknologi.