Vækstfonden sikrede væksten for HNC
Banken tøvede, men Vækstfonden stod klar, da Vestsjællandsk virksomhed ændrede ejerstruktur.
- De foreslog, at vi sammen gik til Vækstfonden, siger Kim Nielsen, der står i spidsen for sin virksomhed, der specialiserer sig inden for rustfri pneumatiske cylindre til industrien.
Kim Nielsens situation var, at han ville ud af et partnerskab, forlade et tilknyttet selskab og overtage aktiemajoriteten i HNC Group, hvor han ville købe sine partnere ud.
Lånet muliggjorde fremgang
Uden et lån ville sådan en omlægning af ejerforholdene tære hårdt på virksomhedens kapitalgrundlag.
- Så lånet har frigjort nogle resurser, så vi kunne investere andetsteds, siger Kim Nielsen.
Og disse investeringer - blandt andet i nye cnc-maskiner - har gjort HNC Group mere konkurrencedygtig, vurderer Kim Nielsen.
- Vi kan nu producere en masse ting selv, som vi før købte udefra. Det har gjort os mere lønsomme og endnu mere fleksible, og det er afgørende for os, at vi er hurtige og fleksible i forhold til kunderne.
En mere positiv kreditvurdering
Ud af kapitalrejsningen på 6,5 mio. kr. har Vækstfonden stillet halvdelen af beløbet til rådighed. En fjerdedel er stillet til rådighed af Danske Bank, og den sidste fjerdedel rejste Kim Nielsen selv. Han er tilfreds med Vækstfondens sagsbehandling, som han synes var hurtig og meget positiv.
- Vækstfonden ser mere fremadrettet, end de kigger tilbage. De ser potentialet for indtjening, mens pengeinstitutter kigger mere på, hvad de kan få stillet i sikkerhed.
HNC Group omsætter årligt for 40 mio. kr. Efter et par magre år med mindre underskud kravlede HNC Group i 2012 igen over stregen og fik et mindre millionoverskud.
I tilknytning til denne artikel: Vækstfonden vil lytte til branchens behov