23948sdkhjf

Pakma går efter de større emner

Korsør-virksomheden har investeret i et nyt femakset bearbejdningscenter.
Der er tale om et Mazak i700 Variaxis-bearbejdningscenter med et rundbord på ø850.

- Maskinen er velegnet til lidt større og mere komplekse emner. Et typisk emne i Danmark vil være noget femakset positionering, men vi kører også gerne simultan. Vi har 80 værktøjer på den, og den er bestykket til at kunne køre stål, forklarer medejer hos Pakma, Leon Hulström.

- Vi har i forvejen otte fleraksede maskiner og har kørt flerakset bearbejdning i over ti år, men størrelsesmæssigt er den her 50 procent større end vores andre maskiner, uddyber han.

Øget automation
Leon Hulström overtog i 2007 Pakma sammen med Brian Meicker Schmidt og Lars Wettendorff Petersen – og selv om det var samtidig med, at finanskrisen brød ud, har virksomheden klaret sig tilfredsstillende siden.

- Vi har lavet nogle tunge investeringer i de seneste år, men ser vi bort fra det, har vi haft pæne sorte tal siden 2010. Siden vi købte Pakma, har vi flyttet ca. 2/3 af vores omsætning til nye kunder, og vores kundekartotek er blevet tredoblet. Vi er meget mindre sårbare i dag, så skulle der komme en ny finanskrise, er vi rimelig fortrøstningsfulde, siger Leon Hulström, der dog mærker en bedring og en mere positiv stemning i markedet for øjeblikket.

De tre kompagnoner er da også klar til at lave yderligere investeringer i maskinparken for at højne konkurrenceevnen.

- Vi har planlagt at investere i noget automation i løbet af i år, og det bliver især på drejebænkene. Det er ganske enkelt, fordi vi skal kunne være med på prisen, og så duer ikke at have en mand til at stå der og blomstre. Vi kører typisk i serier på 1-10 stk., men når vi får ordrer på for eksempel 50 stk., er det bedre, at sætte en robot til at håndtere dem, forklarer Leon Hulström.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114