23948sdkhjf

Amerikanere køber Pedershaab

FLS-koncernen sælger Brønderslev-virksomheden som led i strategien om fokusering på kerneaktiviteter
<i>FLS-koncernen sælger Brønderslev-virksomheden som led i strategien om fokusering på kerneaktiviteter</i>

FLS Industries indgik mandag aftale med Fred B. Schultz, ejer af den amerikanske maskinproducent Concrete Technology Integrators Inc. (CTI) med hovedkvarter i Wisconsin om salg med virkning pr. 1. oktober 2003 af alle hovedaktiviteter i Pedershaab A/S med hovedkvarter i Brønderslev. Pedershaabs medarbejderstab fortsætter uændret i det nye ejerregi. Parterne ønsker ikke at oplyse salgssummen.

Salget er et led i FLS Industries strategi om fokusering på kerneaktiviteterne inden for F.L.Smidth Gruppen og FLS Byggematerialer og frasalg af øvrige aktiviteter.

Pedershaab-fabrikken i Brønderslev, der fremstiller maskineri til produktion af betonrør.Pedershaab, der er global udbyder af anlæg, maskiner og automatisering til betonrørsproduktion, beskæftiger ca. 180 medarbejdere og havde i 2002 en omsætning på 160 mio. kr. Med eksport til mere end 70 lande og godt 4.000 betonrørsmaskiner installeret over hele verden er Pedershaab verdens førende leverandør af betonrørsmaskiner. Virksomheden har salgskontorer i England, Frankrig, Tyskland, Rusland, USA, Indien og Thailand.

Pedershaabs hovedaktivitet er produktion, salg og servicering af VIHY betonrørsmaskiner og BETODAN brøndgodsmaskiner, der udvikles og produceres på selskabets fabrik i Brønderslev.

Pedershaab blev grundlagt i Brønderslev 1915 af Peder Nielsen og var i familiens eje indtil 1972, hvor FLS Koncernen erhvervede aktiemajoriteten i selskabet. Siden 1981 har Pedershaab været et helejet FLS-selskab.

I en pressemeddelelse i forbindelse med handlen skriver parterne, at som del af CTI vil Pedershaab få optimale muligheder for en fortsat udvikling af aktiviteterne. Udover en markedsførende position på det nord- og sydamerikanske marked har CTI betydelige samarbejds- og ejerinteresser i flere markedsledende europæiske producenter af maskiner og udstyr til betonprodukt-industrien.

Pedershaabs produktprogram og geografiske markeder vil således udgøre et godt supplement til CTI’s aktiviteter og.indebære en række positive synergier inden for salg, udvikling, produktion og service.

FLS Industries’ salg af aktiviteterne i Pedershaab indebærer et samlet tab i forhold til den bogførte værdi i størrelsesordenen 55 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078