Fire år mere til RoboCluster
Robot-netværket har fået forlænget sin bevilling og forstærker nu sin organisation for at arbejde for en vision om at gøre Danmark til foregangsland for innovativ anvendelse af robotteknologi.
- Skal Danmark fortsat fungere som konkurrencestærkt produktionsland, skal vi – blandt andet ved at anvende nye teknologiske midler - gøre noget for at højne produktiviteten. En innovativ anvendelse af robotteknologi, automation og industriel it er et afgørende bidrag hertil. RoboClusters klynge af udviklingsvirksomheder og institutioner vil i de kommende år blive udvidet og forstærket og derved bidrage afgørende til produktivitetsindsatsen, udtaler Tom Togsverd.
Bestyrelsen er under den nye formand blevet udvidet med to repræsentanter fra DAu og Dira for at sikre erhvervslivets stemme i RoboCluster. Ny er også brancheforeningen DS Håndsværk & Industri og Force Technology som repræsentanter for henholdsvis SMV’erne og GTS’erne. Fra 1. juli består konsortiet dermed af DAu, Designskolen Kolding, DI, Dira, DS Håndværk & Industri, DTU, Force Technology, Syddansk Universitet, Teknologisk Institut og Aalborg Universitet.
Et styrket sekretariat
Ud over det nye valg af formand og forstærkningen af konsortiet har sekretariatet fået tilført nye kræfter med ansættelsen af netværksleder Mette Klausen. Hun skal lede et nyt sekretariat, der fremover også vil tælle en medarbejder fra Teknologisk Institut - dette for at skærpe sekretariatets kontakt til virksomhederne. Bjarke Nielsen, der indtil nu har ledet RoboCluster, fortsætter i en ny lederfunktion på Syddansk Universitet.
- Vores ambition er i højere grad at lade klyngevirksomhedernes stemmer blive en del af det strategiske arbejde. Vi vil stræbe efter at afvikle arrangementer og udviklingsinitiativer med størst mulig relevans for vores medlemmer og for det danske samfunds udfordringer ved også hele tiden at være opsøgende på nye udviklingsnetværk i ind- og udland og deres mulige befrugtning af vores virke, udtaler Mette Klausen.
RoboCluster er organisatorisk forankret på Syddansk Universitet og har fysisk til huse i robotlaboratoriet RoboLab på Syddansk Universitet i Odense. RoboCluster er ét af i alt 22 innovationsnetværk støttet af Styrelsen for Forskning og Innovation.