23948sdkhjf

Grænseoverskridende offshore-samarbejde

Den syddanske offshore vindindustri skal have del i et stort marked i vækst i Tyskland.
404 danske og 362 tyske virksomheder i nærheden af den dansk-tyske grænse arbejder med offshore vind. Af dem siger over 80 procent, at de ofte indgår i partnerskab med andre virksomheder, når de arbejder med offshore vind.

Men det er blot 15 procent af virksomhederne, som indgår partnerskaber på tværs af landegrænsen – og det skal der laves om på.

- Viljen til at indgå i partnerskaber er der – det kan vi se, siger Björn Lehmann-Matthaei, direktør i Forskning- og Udviklingcenter Kiel:

- Men det grænseoverskridende samarbejde kan udvikles. Der er et kæmpestort tysk marked, som bør være lige til at gå til for danske virksomheder, der har en meget stor ekspertise og mange års erfaring med offshore vind, siger han.

Uforløst potentiale
Godt 40 virksomheder, uddannelsesinstitutioner og interesseorganisationer drøftede det grænseoverskridende samarbejde på en konference i Esbjerg arrangeret af Offshoreenergy.dk.

- Vi har 25 års erfaring i offshore vind på dansk side af grænsen – og masser af fremtidig vækst på tysk side af grænsen, siger Hans A. Pedersen, project manager – Renewables ved Offshoreenergy.dk:

- Vi har en masse viden, som skal ud og gøre gavn i hele regionen. Der er mulighed for et langt større samarbejde, end det vi ser i dag, fortsætter han.

Hos Siemens Wind Power, der er en af markedslederne inden for offshore vind, er man ikke i tvivl om gevinsterne:

- Der er bestemt et uforløst potentiale, som et grænseoverskridende samarbejde kunne få del i. Eksempelvis gennem samarbejde i clusters eller ved at byde ind på de dele af værdikæden, der ikke er fokus på i dag, siger Mogens Nyborg Pedersen, director global sourcing i Siemens Wind Power.

Fakta
Netværksmødet i Esbjerg var et led i GADOW-projektet, der står for German and Danish Offshore Wind og har til formål at udnytte potentialet i de respektive regioner via samarbejde over landegrænserne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094