23948sdkhjf

Skagen Sandblæseri i ny vindmølle-satsning

Overfladebehandleren har gennem adskillige år arbejdet tæt sammen med vindmølleproducenterne. Nu vil man også ind på eftermarkedet med reparation og vedligehold af vindmøllevinger.
Flere store vindmølleproducenter har gennem en årrække fået overfladebehandlet mølle-dele hos Skagen Sandblæseri. Virksomheden har i dag fabrikker i Sæby, Nakskov og Hedensted samt en inhouse hos Siemens Wind Power i Aalborg.

De mange års erfaring fra vindmølleindustrien skal nu udbredes til et nyt forretningsområde; Skagen Blade Technology, som får til huse hos datterselskabet Skagen Overfladetekniks fabrik i Hedensted.

- Baggrunden for den her satsning er, at vi har en masse erfaring inden for overfladebehandling af nye vindmøllevinger for førende producenter, samt at vi har fået en masse erfaring inden for glasfiberbehandling, og den viden vil vi gerne ud og bruge, efter vingerne er monteret - altså på aftermarkedet, siger direktør Dennis Conradsen.

Vil være totalleverandør
Til at stå i spidsen for satsningen har Skagen Sandblæseri hentet Frank Hartvig, der har 17 års erfaring inden for vindmøllebranchen. Han kom til virksomheden sidste år og bliver ansvarlig for det daglige arbejde med det nye forretningsområde.

- Fra Hedensted kommer alt koordinering til at foregå. Vores fokusområde bliver hovedsageligt at arbejde med reparation af vindmøllevinger, men vi tager også gerne reparation af tårnet eller nacellen, når vi alligevel er derude. Vi har hele ekspertisen på overflade-delen og kan hente assistance fra vores andre fabrikker, forklarer Frank Hartvig.

- Det er der, vi ser hele konceptgrundlaget – vi kan være totalleverandør på hele overfladedelen både på land og til vands. Det gælder både rope access og større projekter, hvor vingerne tages ned og laves på jorden, eller transporteres med ind på fabrikken, fortsætter han.

To alliancer
Samtidig med den interne oprustning har Skagen Blade Technology allieret sig med et par eksterne samarbejdspartnere. Det drejer sig dels om AtSite og dels om Braendler Engineering.

AtSite har specialiseret sig i inspektion og kategorisering af skader på vindmøllevingerne, mens Braendler Engineering har udviklet specielt analyseudstyr til inspektionen.

- Vi bruger et kamera på jorden, der kan tage billeder af vingen op til 120 meter væk. Billederne bruges til at analysere vingens tilstand og kan give data om forestående reparationer og gør, at man kan hjælpe kunden med at lægge en vedligeholdelsesplan og give en kvalitetsrapport. Kunderne kan efterfølgende få billederne og se, hvordan vingen udvikler sig, siger David Braendler fra Braendler Engineering.

- Vi har indgået et partnerskab, hvor Skagen Blade Technology og AtSite vil bruge vores software og inspektionsteknologi, som indtil nu er brugt på mere end 1.000 vinger, uddyber han.

Specialister skal lære at klatre
Hos Skagen Sandblæseri er Dennis Conradsen ikke i tvivl om, at det nye forretningsområde vil komme til at bidrage positivt til udviklingen hos overfladebehandleren.

- Vi har jo overfladebehandlet vindmølledele i mange år og ser nu, at den ekspertise kan overføres til vedligeholdelse og optimering on- og offshore inden for vindindustrien, og det marked forventer vi at få en god bid af. Vi har så mange specialister ansat, som vil kunne tage de her opgaver. På markedet findes der mange klatrevirksomheder, der lærer at reparere uden nogen form for erfaring eller kendskab til produkter. Hos os er det omvendt - vi har 30 års erfaring i overfladebehandling og glasfiberlaminering og skal derfor ”kun” have vores medarbejdere til at klatre, siger han.

- Vi skubber det her i gang i første kvartal 2015 og satser på at have vores første opgave i midten af 2015. Det er dog meget sæsonbetonet arbejde, så vi skal forsøge at finde ordrer over hele verden, så vi kan udligne de udsving, slutter Dennis Conradsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062