23948sdkhjf

Vind på Vestas mølle

[i]Med svensk tilladelse til opførelse af en vindmøllepark i Øresund og amerikansk skatterabat til vindmøller, ser det ud til at der blæser gunstige vinde mod Vestas’ møller.[/i]
Den svenske regering har torsdag givet tilladelse til at bygge en ny havbaseret vindmøllepark i Øresund til 1,2-1,5 mia. danske kr., oplyser projektudvikleren Eurowind i en pressemeddelse torsdag ifølge Reuters og JyllandsPosten.

Ifølge adm. direktør Magnus Rosenbäck fra Eurowind er danske Vestas en sandsynlig kandidat til at vinde ordren.

- Eftersom Vestas er en af de førende vindmølleproducenter på verdensmarkedet, er de naturligvis interessante, men om de vinder afhænger af en masse faktorer, siger han til Reuters.

Han regner med, at udbudsproceduren vil foregå over sommeren og efteråret 2004, hvorefter der kan skrives kontrakt med vinderen inden årskiftet.

Parken kommer til at bestå af 48 møller, der kan producere strøm til at forsyne en fjerdedel af Malmøs hustande. Projektet har været seks års undervejs og ventes at stå færdigt i efteråret 2006.

Svenske og amerikanske regeringsbeslutninger ser ud til at blæse den rigtige vej for Vestas.Vestas ser i øvrigt ud til også at kunne få god vind i vingerne i USA. JyllandsPosten skriver torsdag, USA's folkevalgte er øjensynligt indstillet på at fortsætte med at yde særlige skatterabatter til vindmøller. Siden november har der hersket stor usikkerhed om, hvorvidt USA vil forlænge den skatterabatordning, der i flere år har drevet verdens næststørste vindmøllemarked, hvor Vestas er en stor spiller.

Usikkerheden var en medvirkende årsag til, at Vestas - inden fusionen med ærkerivalen NEG Micon - i slutningen af november nedjusterede forventningerne til 2004-salget med op mod 1,5 mia. kr. Nedjusteringen sendte Vestas-aktien ud i frit fald, hvilket på kort tid kostede en femtedel af markedsværdien.

Derfor må udviklingen i USA, hvor de republikanske medlemmer af Senatets energiudvalg netop har meddelt, at de anbefaler en forlængelse af den særlige skatterabat til vedvarende energikilder, alt andet lige udløse smil på direktionsgangene hos verdens største vindmølleproducent, skriver JyllandsPosten.

Selv om forslaget er vedtaget i Repræsentanternes Hus, mangler der endnu en politisk blåstempling i Senatet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109