Uholdbart at udelukke diplomingeniører som videnpiloter
Det er uforståeligt og i direkte modstrid med regeringens politik, at ministeriet nu har udelukket diplomingeniørerne fra videnpilot-ordningen. Det mener DS Håndværk & Industri, Ingeniørforeningen og Håndværksrådet.
- Diplomingeniørerne er stærke på den anvendelsesorienterede viden, og de kender virksomhedernes hverdag fra deres praktikophold. De taler samme sprog og har samme tilgang til udvikling og problemløsning, og netop derfor giver det rigtig god mening for ejerlederne i de mindre virksomheder at ansætte netop en diplomingeniør, siger direktør i DS Håndværk & Industri Jani Lykke Methmann.
- Det er helt uholdbart og komplet uforståeligt, at man nu udelukker diplomingeniørerne som videnpiloter. Ordningen er som skræddersyet til ingeniører, der om nogen har kompetencerne til at bringe viden og innovation ud i de små og mellemstore virksomheder, siger formand for Ingeniørforeningen Frida Frost.
- Videnpilot-ordningen er en stor succes i de små og mellemstore virksomheder, og det er en erhvervspolitisk ordning, der har medvirket til at skabe vækst, udvikling og øget produktivitet ud i virksomhederne. Diplomingeniørerne har vist sig at være et særligt godt match i forhold til SMV'ernes udfordringer, derfor er det ærgerligt at netop denne faggruppe udelukkes, siger adm. direktør i Håndværksrådet Ane Buch.
Knap hver tredje videnpilot er ingeniør, og en del af disse er uddannet diplom- eller teknikumingeniører fra Ingeniørhøjskolerne. Det er denne gruppe, som ministeriet som noget nyt udelukker fra videnpilotordningen. Det giver frustration i både Ingeniørforeningen, Håndværksrådet og DS Håndværk & Industri. De tre organisationer har derfor skrevet et brev til ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard.
- Forringelsen er i direkte modstrid med regeringens udmeldinger, både når det gælder erhvervspolitik og beskæftigelsespolitik. Videnpilot-ordningen er netop en erhvervspolitisk ordning, der er designet til at løfte vidensniveauet i de små og mellemstore virksomheder og skabe innovation og vækst - også i udkantområderne. Samtidig giver ordningen mange unge ledige højtuddannede en kærkommen mulighed for at få foden inden for i en virksomhed og en god chance for fastansættelse efter forløbet. Det er hul i hovedet at forringe en ordning, som har vist sig at være en stor succes både for de små og mellemstore virksomheder og for videnpiloterne, lyder det samstemmende fra organisationerne, der opfordrer ministeren til igen at åbne videnpilot-ordningen for ingeniører, der er uddannet fra Ingeniørhøjskolerne.mola
Er det ok eller ej at udelukke diplomingeniører som videnpilot?
Skriv din kommentar herunder.