23948sdkhjf

DI vil skaffe 200.000 nye medarbejdere

Danmark står i disse år med en kæmpe udfordring: Der mangler arbejdskraft - både i virksomhederne og i den offentlige sektor. Denne mangel bremser den økonomiske vækst i Danmark. Hvor den økonomiske vækst var over 3 % i 2006, vil den i år kun blive det halve. Den lavere vækst begrænser udviklingen i den danske velfærd.
Et flertal i Folketinget har med velfærdsreformen gennemført ændringer i efterlønsordningen, der først træder i kraft om ti år, og samtidig ligger rammerne for skattesystemet fast for de kommende år.

- Med efterløn og skat ude af den politiske dagsorden for en stund, må vi se på alle andre muligheder for at øge arbejdsstyrken. Vi har simpelthen brug for en Plan B. Den fremlægger vi nu, og den vil kunne fremskaffe op mod 70.000 personer til arbejdsmarkedet i løbet af få år og ca. 200.000 i løbet af de kommende syv-otte år, hvis forslagene gennemføres, siger administrerende direktør Hans Skov Christensen, DI.

Økonomisk gulerod til de ældre
- Vi foreslår, at alle 64-, 65- og 66-årige får en skatterabat på op til 100.000 kr. om året, hvis de fortsat er i beskæftigelse på dette tidspunkt. Det betyder, at man i 60-års alderen kan se en betragtelig økonomisk gulerod ved fortsat at være i job, når man runder de 64 år. Vi forventer, at vi i løbet af få år vil kunne have 30-40.000 flere i 60-årsalderen i job med denne ordning, end vi ellers ville have haft, siger Hans Skov Christensen.

Med en skattepræmie til de ældre og ændringer i reglerne for supplerende dagpenge, en forkortelse af dagpengeperioden til 2½ år, en mere korrekt tilkendelse af førtidspension, en styrket beskæftigelsesindsats i jobcentrene og en bedre integration, mener DI, at arbejdsstyrken vil vokse med op mod 100.000 personer frem mod 2015.

Flere udenlandske arbejdere
- Mange virksomheder har hentet nye medarbejdere i udlandet gennem de seneste år. Og denne relativt hurtige måde at rekruttere medarbejdere på, må vi forbedre yderligere. Derfor foreslår vi nye lempelser i reglerne for jobkort og den såkaldte forskerskatteordning. Der er mange medarbejdere på det internationale jobmarked, og danske virksomheder og det offentlige bør have deres andel heraf, siger Hans Skov Christensen.

Ifølge DI vil ændringer i disse ordninger sammen med indførelse af forhåndsgodkendelse af medarbejdere fra tredjelande på lige fod med medarbejdere fra Østeuropa kunne bidrage med ca. 25.000 udenlandske medarbejdere på få år.

Endelig viser DI's Plan B, at der ved effektiviseringer i den offentlige sektor og et lavere sygefravær ville kunne frigøres, hvad der svarer til ca. 75.000 personer.

Kilde: DI - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092