23948sdkhjf

Kinesiske vindmøller kan presse priserne

De kinesiske vindmølleproducenter æder sig stille og roligt ind på Vestens forspring. Nu har en kinesisk producent for første gang eksporteret møller over 1 MW til Vesten – 20 % billigere end konkurrenterne.
Hidtil har de kinesiske producenter udelukkende været i stand til at producere små møller til hjemmemarkedet eller større møller på licens fra europæiske konkurrenter. Mindyang Wind Power er dog det første selskab, som har fået en flig af det vestlige marked, idet de nu har sendt de første to møller på hver 1,5 MW til det amerikanske energiselskab Greenhunter Energy. Det skriver Ingeniøren.

Kineserne har udviklet møllerne i samarbejde med det tyske selskab Aerodyn, og de indeholder derfor en del vestlig teknologi. Det bemærkelsesværdige er, at kineserne hævder at kunne producere møllerne 20 % billigere end de vestlige konkurrenter – og på længere sigt regner de med at kunne presse produktionspriserne endnu længere ned.

Mindyang havde ved årsskiftet ordrer svarende til 1.000 MW på de omtalte 1,5 MW-møller. Langt de fleste af disse skal dog opstilles i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079