23948sdkhjf

Ditlev Engel: Boom i havmøllepartker har lange udsigter

Opstillingen af vindmøller på havet er så dyrt og kompliceret, at Vestas-bossen nu forudser, at hovedparten af vindmøllerne vil blive opsat på land mange år ud i fremtiden.
Udmeldingen kommer, efter at den danske regering har besluttet at opføre nye havmølleparker på samlet 400 MW, og dermed ligger den danske regering i god tråd med europæiske kollegaer, som også er vilde med tanken om flere havmølleparker. Men står det til Ditlev Engel, er der stadig lang vej, før de mange havmølleparker kan betale sig. Det skriver Børsen.

- Det er meget dyrere at stille dem op på vand og langt mere kompliceret. Det er klart, at hvis man fx tager Holland eller Danmark, har disse lande måske ikke mange andre muligheder, men i fx USA har de ingen grund til at stille op på vand, så hvorfor skulle de overhovedet overveje det, udtaler Ditlev Engel til Børsen.

Han påpeger, at der er mange infrastrukturelle problemer med havmøllerne. Samtidig viser undersøgelser, at en havmølle er op mod 50 % dyrere at stille op end en tilsvarende mølle på land.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.15