23948sdkhjf

Stålkommentar: Markedet kæmper med strid modvind

Den ønskede effekt af antidumping-tolden er udeblevet, da importen fra Asien blot er flyttet til andre lande. Samtidig fortsætter såvel legeringstillægget som råvarepriserne den langvarige nedtur.
Værkerne: Selv om EU-kommissionens indførte antidumping-told på koldtvalsede plader havde en vis kortvarig positiv effekt, varede denne lindring ikke længe. Importen fra Kina og Taiwan er i stort omfang erstattet af import fra andre lande som Sydkorea og Malaysia, hvilket har elimineret den ønskede effekt for de europæiske værker. Stik mod forventning var de europæiske værker ikke i stand til at øge deres salgsvolumen i 2015.

Legeringstillæg: Legeringstillægget for oktober faldt igen. Den finske rustfri stålproducent Outokumpu reducerede tillægget for kvalitet 304 (1.4301) til 985 euro/ton (-9 procent måned-til-måned), hvilket er 97 euro/ton lavere end i september og nu for første gang siden januar 2014 bringer tillægget under 1.000 euro/ton. Oktober-legeringstillægget for kvalitet 316 er på 1,339 euro/ton, hvilket er det laveste i seks år og 142 euro/ton lavere end i september (-10 procent måned-til-måned).

Slutbrugersegmenter: Byggeri og anlæg: Eurostat oplyser om, at produktionen i EU-landenes bygge- og anlægssektor i juli 2015 udviste en stigning på 2,3 procent år-til-år efter justering for sæsonudsving. Denne stigning skyldes hovedsageligt en fremgang inden for henholdsvis anlægsarbejde på 6,6 procent og nybyggeri på 1,6 procent. Blandt EU-landene præsterede Slovakiet (+23 procent), Rumænien (+15 procent) og Tjekkiet (+14 procent) den største fremgang, mens størst tilbagegang blev noteret i Slovenien (-14 procent), Frankrig (-3 procent) og Storbritannien (-2 procent).

Forbrugsgoder: I juli 2015 steg ordreindgangen i den tyske elektronikindustri med cirka 6,5 procent år-til-år, først og fremmest drevet af eksporthandel (+15 procent år-til-år), mens handlen på hjemmemarkedet sløjede noget af (-3 procent år-til-år). I perioden fra januar til juli steg den samlede omsætning med +4 procent år-til-år.

Bilindustrien: Vi havde en stærk sommer i Europa. Antallet af nyindregistrerede personbiler i Vesteuropa steg i juli til 1,1 mio. køretøjer, hvilket er en stigning på cirka 9 procent i forhold til juli 2014. De mest betydende markeder udviste solid vækst: Spanien (+23 procent år-til-år), Italien (+15 procent år-til-år), Tyskland (+7 procent år-til-år), Storbritannien (+3 procent år-til-år) og Frankrig (+2 procent år-til-år). I årets første syv måneder gik det samlede vesteuropæiske marked frem med cirka 8 procent ~ i alt 8 mio. køretøjer. Udenfor Europa ser vi et blandet billede. Mens det nordamerikanske marked for personbiler i juli kunne notere sig den stærkeste juli siden 2005 (+5 procent år-til-år), svækkedes markederne i Japan (-9 procent år-til-år) og Kina (-6 procent år-til-år).

Procesindustrien: Juli-boom! Den tyske ingeniørbrancheforening, Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e.V. (VDMA), melder om en god start på andet halvår for den tyske branche for maskinteknik, hvor der i juli 2015 var en fremgang af nye ordrer på 18 procent år-til-år. Denne betydelige fremgang skyldes hovedsageligt usædvanligt store ordrer fra eurozonen (+43 procent år-til-år) og en solid fremgang i ordrer fra lande uden for EU (+5 procent år-til-år). Trods en stærk fremgang i juli 2015 nåede væksten for årets første syv måneder dog kun 2 procent.

Kilde: Damstahl - http://www.damstahl.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078