23948sdkhjf

Flytbar robot vejer blot 24 kilo

Robotcellen MH24 fra Flextek bliver leveret med en stor standardpakke af udstyr og øget løftekapacitet. Den kan opleves på årets Spåntagningsdage.
Yaskawa Motoman er kendt i branchen for sine driftssikre og robuste robotter. Og den linje fortsætter den japanske koncern med MH24, som repræsenterer en ny serie af robotter. De kan opleves på årets Spåntagningsdage den 10.-11. november i Hedensted.

MH24 indgår i en robotcelle, som bliver bygget og installeret hos kunden af Flextek. Det er en 6-akset 24 kg’s flytbar robotcelle, som på robotsiden erstatter den tidligere model HP20. Løftekapaciteten er således hævet med 20 procent, mens gribestørrelsen er øget med 25 procent. Men også konstruktionen har fået et løft.

Hvor styresystemet før var bygget ind under fundamentet, er det nye styresystem DX200 nu placeret i et standard styreskab, som også er integreret i fundamentet. Forskellen sikrer ifølge teknisk chef Lars Tromborg fra Flextek en tidsmæssig installationsbesparelse på omkring tre arbejdsdage.

Flextek har ved at ændre produktionsmetode skåret væsentligt ned på produktionstiden af fundamentet.

- Det er to af forklaringerne på, at vi kan sælge MH24 robotcellen til en absolut konkurrencedygtig pris, siger Lars Tromborg.

Udvidet pakkeløsning
Yaskawa Motoman har ændret designet, sådan at MH24 nu har fået en buet arm, som sikrer øget bevægelighed og fleksibilitet. Hvor kablerne før var synlige, er de nu ført ind i den hule aksel og arm. MH24 er også en del hurtigere end sin forgænger.

Som standard er robotcellen som noget nyt forsynet med vendestation, laserskanning (finder selv emnerne på pallen), vakuumhåndtering og et sms-modul i robotstyringen målrettet den ubemandede produktion. Sms-modulet sikrer, at operatøren får besked, hvis der opstår fejl under produktionen – eller når pallen er ved at være tømt for emner, så operatøren i god tid kan forberede en ny palle emner.

- MH24 passer perfekt ind i billedet til automatiserede processer. Den er nem at programmere og har en omstillingstid – fra emne til emne – på cirka 10 minutter. Og så kan den flyttes rundt fra maskine til maskine på under en halv time, påpeger Lars Tromborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094