Chicago er pitstop på vejen mod Industrie 4.0
Knap 20 danske Rockwell-kunder havde taget turen over Atlanten i sidste uge, da Rockwell afholdte sin 24. Automation Fair med 18.000 deltager. Stedet var Chicago, Jern- og Maskinindustrien var med.
I omegnen af 18.000 branchefolk og journalister fandt i de to dage vej til det gigantiske messecenter McCormick Place.
Bagels, store smil og amerikansk effektivitet kæmpede med servodrevene og motorerne om de besøgendes opmærksomhed på messen, hvor Rockwell og koncernens partnere som Cisco, Fanuc og AT & T satte alle sejl til for at promovere Rockwells vision om The Connected Enterprise – hvilket kort fortalt er Rockwells bidrag til det store katalog af Internet of Things-løsninger, som automationsleverandørerne i fællesskab skriver på i disse år.
”På rejsen mod den forbundne virksomhed (the connected enterprise, red.) har kunderne brug for en højtydende, integreret systemarkitektur frem for en samling individuelle produkter,” som Rockwell Automations øverste chef, Keith Nosbusch, sagde fra podiet under sin velkomsttale til pressen.
Software er den nye kerne
Rockwell benyttede i sagens natur lejligheden til at fremvise en række nye produkter, der netop skal være med til at gøre det af med de mange proprietære systemer og sorte bokser på alskens fabriksgulv.
Blandt andet en række nye produkter til Rockwells såkaldte Integrated Architecture-portefølje, herunder nye servodrev, controllere og softwareversioner af Studio 5000.
Mest opmærksomhed vakte måske den amerikanske maskinbygger Cama, som med udgangspunkt i netop nogle af ovenstående produkter samt et nyt transportsystem fra Rockwell, iTRAK, har udviklet en ny generation af pakkemaskiner, hvor det er software – ikke mekanik – der er både hjernen og hjertet i maskinkonstruktionen.
Knap 20 danske kunder med
Al den snak om Internet of Things og ’the connected enterprise’ kan måske lyde lige lovlig langt væk fra hverdagen på et sjællandsk eller jysk fabriksgulv, men ifølge én af de danske messedeltagere er det skam den ”helt rigtige vej at gå”.
”Du skal tænke på, vi som dansk automationshus skal spare timer. Det, at det hele hænger sammen, og at man er på vej til at samle servodrev, PLC’er, HMI, frekvensomformere i én software, gør kun tingene lettere for os,” sagde Finn Nissen fra automationshuset Automatic Syd inden afrejsen hjem til Danmark.
Han tilføjede, at han rent fagligt også fik et godt indtryk af de produkter, han hjemmefra havde besluttet sig for at kigge nærmere på.
Finn Nissen var en del af en knap tyve mand stor dansk kundedelegation, som var taget med Rockwell over på den anden side af Atlanten.
Foruden de to hele dage på og omkring messen i det gigantiske McCormick Place bød aftenerne i USA’s tredjestørste by blandt andet på et besøg på en bluesbar som pindemadder og drinks på byens Adler Planetarium.
Læs meget mere om Automation Fair i næste nummer af Jern- og Maskinindustrien.