23948sdkhjf

Randers-virksomheder lukker studerende ind i maskinrummet

Erhvervsakademi Danias produktionsteknologer samarbejder med virksomhederne Vulcan, Dahlitech og C&L Turned Parts.
Et eksamensprojekt kan være tørt og kedeligt, men ikke på Erhvervsakademi Dania i Randers. Her går produktionsteknologerne mandag i gang med deres 3.semester-eksamensprojekt, der tager udgangspunkt i problemstillinger fra virkelighedens verden.

Derfor var fire studerende forleden på besøg ved C&L Turned Parts i Dronningborg, som laver små automatdrejedele til for eksempel Danfoss, Velux og B&O. I hverdagen oplever virksomheden nemlig nogle udfordringer, som de godt kunne bruge kvalificerede input til at løse.

- Vi har behov for at få registreret vores produktion på en anden måde i dag, så vi kan opnå en fuld udnyttelse af vores produktionsudstyr, forklarer Erik Larsen, der er den ene af de tre ejere af virksomheden.

Der mangler faste retningslinjer for kommunikationen mellem de, som opstiller og indstiller maskinerne, og så de operatører som efterfølgende kører dem. For mens opstillerne kun arbejder om dagen, arbejder operatørerne både dag, aften og nat.

- Vi har tidligere haft et ambitiøst og tidskrævende projekt, som ikke kunne realiseres i det lange løb, så det vigtigste er, at løsningen er anvendelig, siger Erik Larsen, mens de studerende lytter og kigger på produktionsmaskinerne.

En kompleks opgave
Thea Bruhn Mattesen på 20 år er en af de studerende, som skal arbejde med C&L Turned Parts de kommende uger. Hun startede direkte fra gymnasiet på produktionsteknolog-uddannelsen og synes, at projekter som dette er guld værd.

- Virkeligheden er altid meget kompleks, og derfor er opgaven det også. Det gør den ekstra spændende, og jeg glæder mig især til at snakke med medarbejderne, så vi ved, hvad de synes og tænker, for vi vil ikke drukne dem i papirarbejde. Det må ikke blive for avanceret, men det skal stadig give mening. Den balancegang bliver en udfordring, så der er meget at gå i gang med, siger Thea Bruhn Mattesen.

Nye vinkler på hverdagen
Medejer Erik Larsen glæder sig til at læse de studerendes forslag.

- Vi har ikke svaret, så det bliver rart at få nogle nye vinkler på problemerne i vores hverdag fra nogle dygtige unge mennesker. Vi er også villige til at bruge penge på at få den bedste løsning realiseret, hvis den opfylder behovet tilfredsstillende. Det bliver rigtig spændende, når de er færdige, smiler Erik Larsen.

Ud over C&L Turned Parts har to andre produktionsvirksomheder fra Randers meldt sig som case for de studerende. Det er Vulcan, der producerer dæk, og Dahlitech, der er maskinproducent og underleverandør.

Projektet starter officielt på mandag og varer i tre uger, hvorefter de studerende afleverer opgaverne til virksomhederne og skolen. I januar skal de forsvare det til eksamen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078