23948sdkhjf

Regeringen vil sætte gang i forbruget

[i]Som bebudet fremlagde regeringen tirsdag en ambitiøs plan for at fåsat gang i forbruget og beskæftigelsen i Danmark igen.[/i]
Regeringen fremlagde tirsdag formiddag en omfattende forbrugsplan på i alt 9 mia. kr., som skal sætte fart i opsvinget. Med tidligere initiativer indregnet, får hver familie ekstra 12.000 kr. om året. Det oplyser Børsen.

Hovedpunkterne i den plan, regeringen offentliggjorde på et pressemøde tirsdag, formiddag er følgende:

* Den gennemsnitlig marginalskat sænkes med 1,9 pct.point
* Skattelettelser fra 05 til 07 fremrykkes til 04, svarende til i alt 4 mia. kr
* Mellemskattegrænse hæves med 50.000 til 254.000, hvilket giver en lempelse på maksimalt 3000 kr. pr. person. Ændringen af mellemskattegrænsen betyder, at antallet af mellemskatteydere reduceres fra 1,8 mio. til 1,05 mio., oplyser regeringen
* Den Særlige Pensionsopsparing suspenderes for både 2004 og 2005, hvilket betyder en lempelse på 4 mia. kr. efter skat i de to år
* Beskæftigelsesfradrag på 7000 kr. i 2004
* Regeringen vil fremrykke statsligt byggeri for 2,5 mia. kr.

Ifølge beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen afsættes yderligere 0,5 mia. kr. over de næste fire år til omskoling og opkvalificering af arbejdsstyrken.

- Med en samlet pakke til en værdi af 9 mia. kr. har vi sendt et kraftigt signal om, at vi ser med stor alvor på den stigende ledighed. Og at vi ikke vil stå i den situation, at arbejdsstyrken ikke er kvalificeret og klar, når opsvinget kommer. Vi udnytter, at vi står i et vadested mellem en periode med lav vækst og et spirende opsving. Vi udnytter, at vi har en sund og robust økonomi, som giver os frihed til at handle. Vi udnytter, at vi i modsætning til andre europæiske lande har råd til at gøre noget ved ledigheden, siger beskæftigelsesministeren ifølge RB-Børsen.

Han vurderer, at den nye plan kombineret med tidligere indsatser på området vil betyde, at der er 22.000 færre ledige ved årets udgang.

DA modtager regeringens plan for forbedringer af beskæftigelsen postivt. Direktør i DA, Henrik Bach Mortensen, siger:

- Regeringens plan er udtryk for en ambitiøs vilje til at øge beskæftigelsen og bekæmpe ledigheden. Det er meget positivt, at planen sætter ind over for det paradoks, at der er virksomheder, der ikke kan få den nødvendige arbejdskraft, selv om ledigheden er blevet større. Efteruddannelse af kortuddannede mod strategiske beskæftigelsesområder vil bidrage til at løse det problem. Samtidig er det væsentligt at opkvalificere kortuddannede ledige, når netop manglen på kompetencer er i vejen for, at de kan få et job. Det vil regeringen bl.a. gøre ved at støtte voksne, der deltager i læse-, stave- og regnekurser, og ved at afsætte midler til opkvalificering af kortuddannede, der gennem et år ikke har kunnet finde arbejde. Det er meget tilfredsstillende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078