Brammer vil hjælpe industrien til at spare energi
Brammer kaster sig over et nyt forretningsområde og vil hjælpe industrivirksomheder med at omlægge produktionen, så den bliver mere energieffektiv.
Med en paneuropæisk organisation i ryggen går Brammer nu ind i bestræbelserne på at effektivisere energiforbruget for danske industrivirksomheder. Organisationen har mange gode eksempler fra nogle af de største industrikoncerner i Europa, og nu kommer disse erfaringer danske fabrikker til gode.
– En undersøgelse blandt Brammers mange kunder viser, at hele 94 procent af europæiske industrivirksomheder mener, at de kan gøre mere for at nedbringe energiforbruget i produktionen. Men de ved ikke, hvor de skal begynde. Vi vil derfor gerne hjælpe virksomhederne med at komme i gang med forandringerne, der ikke blot er bæredygtige løsninger til gavn for miljøet, men også en økonomisk lukrativ investering, siger Jan Lauritzen, CEO i Brammer .
Meget at spare på motorer
Undersøgelsen viser desuden, at kun 17 procent af virksomhederne tænker på udskiftninger af industriprodukter som en kilde til energibesparelser, selvom der på netop dette område er store gevinster at hente.
– Motorer og frekvensomformere tegner sig for 66 procent af energiforbruget i industrien. Hvis vi erstatter de eksisterende komponenter med for eksempel frekvensomformere med variable hastigheder og effektive elmotorer, kan kunderne i mange tilfælde næsten halvere deres energiomkostninger, forklarer Jan Lauritzen.
En traditionel motor, der kører 11 timer dagligt – svarende til 4.000 om året – koster typisk ti gange mere i energi om året end dens kapitalomkostninger. Der er dermed store besparelser at hente med en mere effektiv motor.
I samspil med leverandører og Brammer-eksperter fra andre europæiske afdelinger udføres, hvad koncernen kalder Brammer Audit.
– En revision fra os vil først og fremmest bestå af en grundig gennemgang og analyse af det samlede energiforbrug i hele fabrikken. Herefter fremhæver vi de produktionslinjer, hvor forbruget er højest, og vigtigst af alt skitserer vi alternative komponenter og systemer, der kan optimere energiudnyttelsen, forklarer Jan Lauritzen.