23948sdkhjf

NKT overvejer Alto

[i]NKT overvejer at gå ind i Alto, der blev sat i spil, da Incentive i går, onsdag, gik konkurs. Alto producerer maskiner til industriel rengøring og kan indgå i vækstplanen for NKT datterselskabet Nilfisk Advance.[/i]
Onsdagens triste børsmeddelelse kom fra Incentive, der gik konkurs, men konkursen kan skabe mulighed for et andet børsnoteret selskab, NKT, som i sit netop offentliggjorte årsregnskab fremlagde en ambitiøs vækstplan for datterselskabet Nilfisk Advance. Incentives eneste aktivitet før konkursen lå i selskabet Alto, der producerer maskiner til industriel rengøring. Det oplyser ErhvervsBladet via RB Børsen.

Fra NKT's hovedkvarter i Brøndby er administrerende direktør, Tom Knutzen, dog fåmælt med hensyn til en eventuel overtagelse af den kriseramte konkurrent, der officielt er sat til salg.

- Det vil vi se seriøst på, men derudover har vi aftalt ikke at kommentere det yderligere, siger Tom Knutzen til RB Børsen, og henviser til forpligtelserne for børsnoterede selskaber.

I forbindelse med årsregnskabet udsendte NKT sin nye handlingsplan, Upgrade to next level, og heraf fremgår det, at koncernen skal vokse.

- Vi lægger op til en årlig vækst frem til 2008 på 8-12 pct., men vi kan ikke skabe den vækst ved egen kraft. Den, der ligger forrest, er Nilfisk-Advance, sagde Knutzen til RB-Børsen i begyndelsen af marts.

Nilfisk-Advance har allerede købt et par mindre virksomheder, men strategien indikerer, at der er flere på vej. Tom Knutzen tilføjede, at der førtes forhandlinger med flere selskaber. Der kan være tale om at befæste markedspositionen blandt andet ved at styrke salgsstyrken, men der kan også blive tale om stordriftsfordele. Nilfisk Advance og Alto kæmper begge på markedet for industrielle rengøringsmaskiner, og begge selskaber henter langt den største del af sin omsætning i Europa, mens det næststørste marked for begges vedkommende er det amerikanske. Konkurrenterne til de to danske selskaber er amerikanske Tennant, tyske Ka:rcher og Interpump fra Italien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08