23948sdkhjf

Hirtshals Yard bevæger sig ind på nyt nicheområde

Hirtshals Yard er for nyligt begyndt at bevæge sig ind på et nyt forretningsområde med installation af rensningsanlæg til ballastvand.

Når skibe losser og laster gods, så lukker de samtidig ballastvand ind eller ud for at stabilisere skibet til den kommende sejlads. En ny konvention, som blev ratificeret i september 2016, betyder, at skibe i denne kategori fra september 2017 skal have et anlæg ombord, der kan rense ballastvandet. Reglerne for hvornår de nye anlæg skal installeres er første gang, skibet skal i dok, efter konventionen er trådt i kraft. Det skriver Hirtshals Havn på sin hjemmeside.

- Installation af rensningsanlæg er et nyt forretningsområde for Hirtshals Yard, og vi regner med, at det vil give os opgaver både udenlands og her på vores faciliteter langs kaj ved Hirtshals Havn. Vi har allerede haft en montør med ude på opgaver for at blive lært op i arbejdet omkring installation af rensningsanlæggene. Og derudover så har vi har været med det koreanske firma Panasia rundt i Danmark og tale med rederier omkring de muligheder og løsninger vi kan tilbyde, siger administrerende direktør ved Hirtshals Yard, Rasmus Brohus.

Hirtshals Yard har agentur for netop Panasia, som leverer systemet GloENPatrol. Panasia er blandt verdens førende inden for teknologien omkring anlæg med filtrering og UV-lys. Systemet er meget tæt på også at blive godkendt af USCoastguard som et af de første. Foruden rensning af ballastvand, så gør det system, som Panasia og Hirtshals Yard tilbyder, det også muligt at minimere sedimentdannelse i ballasttankene, hvilket betyder færre omkostninger og mindre vedligehold i forbindelse med rengøring af tankene.

Hirtshals Yard blev etableret i 2012 og har fokus på blandt andet fiskefartøjer, supplyfartøjer, flådefartøjer, fragtskibe, slæbebåde og fiskerikontrolskibe. Hirtshals Yard har en god geografisk placering i forhold til det nordeuropæiske marked og har kunder fra både Danmark, Norge, Sverige, England, Skotland, Irland, Færøerne og Shetlandsøerne. Værftet råder over en overdækket flydedok, som gør det muligt at arbejde under alle vejrforhold - dokken er 82 meter lang og har en løftekapacitet på 2.300 tons.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078