Mekanik-virksomhed indtager Fyn
- Vi har åbnet en afdeling på Fyn for at komme tættere på det automations- og robotmiljø, der er i Odense. Vi følger udviklingen med robotklyngen tæt, og vi ser os som en naturlig del af værdikæden, når det handler om robotter og automation, siger Palle Hannemann, indehaver af Hannemann Engineering.
Hannemann Engineering har været mekanikpartner på adskillige robotprojekter. Firmaet med hovedsæde i Sønderborg har mange års erfaring med udvikling af hjælpeværktøjer til forskellige robotfabrikater og automationsudstyr og bidrager også med udvikling af skræddersyede håndteringssystemer, når et emne skal transporteres til og fra robotten.
Palle Hannemann valgte at placere sin nye afdeling i Odense Forskerpark, fordi han ønsker at gøre Hannemann Engineering til en integreret del af det fynske erhvervsliv og ikke mindst en naturlig del af det landsdækkende danske robotnetværk. Det er også et plus for firmaet, at Forskerparken rummer Odense Robotics, Udvikling Fyn, Dansk Robot Netværk, DIRA, og det nationale innovationsnetværk RoboCluster.
Ingeniører søges
I første omgang er det planen, at Hannemann Engineerings kontor i Odense skal bemandes af en ingeniøruddannet projektmedarbejder. Men på kort sigt er det forventningen, at antallet af ansatte skal vokse i takt med tilgangen af flere fynske kunder.
- I en nær fremtid skal vi være tre til fem personer her på kontoret. Det vil være ingeniører, og jeg er på udkig efter nye ansatte, fastslår Palle Hannemann.
Hurtig kontakt til nye kunder
Hannemann Engineering har allerede fået tre nye kunder efter kun knap en måned i det nye kontor.
- Det bekræfter mig jo bare i, at det er det helt rigtige sted, vi har valgt for vores udvidelse af firmaet, siger Palle Hannemann.
En af de nye kunder er Robot Nordic, ledet af direktør Michael Hye Nielsen. Robot Nordic, der også er ny i Forskerparken, er en automatiseringsvirksomhed, der hjælper produktionsvirksomheder med at blive mere effektive, både kvalitets- og produktionsmæssigt. Det foregår ved automatisering af processer og integration af robotter i logistik, palletering, emballering og produktion.
- Vi manglede et firma som Hannemann Engineering ApS i den pakke, som vi tilbyder vores kunder, så det her match kan komme begge vores firmaer til gode, siger Michael Hye Nielsen.
Involveret i insektproduktion
Med sin nye fynske afdeling er Hannemann Engineering også kommet tættere på Teknologisk Institut i Odense.
- Vi har allerede et godt samarbejde med Teknologisk Institut i forbindelse med en automatiseret produktion af melorme, hvor vi er med til at udvikle en effektiv proces, når produktionen skal op i en større skala, fortæller Palle Hannemann.
Projektet hedder SUSMEAL, og formålet er at undersøge, hvordan en produktion af melorme kan være med til at bidrage til at løse udfordringen med manglen på mad i fremtiden. Det er et dansk-hollandsk samarbejde mellem Proti-Farm, Hannemann Engineering og Teknologisk Institut.
Flere afdelinger på vej
Den positive udvikling i Hannemann Engineering varsler godt for flere afdelinger andre steder i landet.
- Hvor kan jeg ikke løfte sløret for endnu, men jeg kan sige, at Odense ikke bliver det eneste sted i Danmark, hvor vi åbner en ny afdeling. Vi vil være den foretrukne mekanikpartner til systemudbydere og integratorer af automationsløsninger, siger Palle Hannemann.