Robotuddannelse glæder Egatec-direktør
Hos Egatec i Odense glæder administrerende direktør Mads Nychel sig over udsigten til hurtigere adgang til kvalificerede robot-eksperter.
Firmaet, der producerer automations- og robotløsninger til alle industrier, beskæftiger i dag 14 med opgaver af den slags, som en kommende diplomingeniører i robotteknologi på Syddansk Universitet (SDU) oplagt kan byde ind på. Og lige nu har Egatec stillingsopslag på seks yderligere, så inden længe vil 20 ansatte arbejde på området.
- Det er en uddannelse, som vi har sukket efter længe som supplement til de eksisterende. I mine øjne er det perfekt, at vi kan se frem til at få en gruppe studerende, der får et lidt kortere og mere erhvervsfokuseret forløb. De bliver klædt godt på til at komme i gang med de mange, mange opgaver, der venter i det private erhvervsliv, siger Mads Nychel.
Han forestiller sig, at Egatec også i de kommende år vil få mange flere ansatte.
- Automations- og robotløsningerne er stadig relativt nye, og udviklingspotentialet er enormt, så vi forventer, at ordrebøgerne bliver fyldt hurtigt i lang tid endnu. Hvis vi skal følge med, skal vi også bruge flere folk, konstaterer han.
"Kort" robotuddannelse
Kort før jul kunne ministeriet for forskning og videregående uddannelser løfte sløret for, at Syddansk Universitet fra september 2017 byder 40 nye studerende velkommen til den nyetablerede uddannelse som Diplomingeniør i robotteknologi.
Som baggrund for oprettelsen af uddannelsen ligger en rapport, der viser, at robotteknologien er væsentlig for, at den danske fremstillingsindustris vækst kan føre til øget eksport for op til 23 mia. kr. i 2025 og 10.000 nye arbejdspladser.
Alene i Odense Robotics, som omfatter over 80 virksomheder, skønnes det, at der i 2017 vil mangle 1.000 kvalificerede ansøgere til de opslåede stillinger, heraf omkring 700 ingeniører med fokus på robot- og automationsløsninger. Til sammenligning dimitterede der 37 civilingeniører i robotteknologi fra Syddansk Universitet i 2015.