23948sdkhjf

Conpleks Innovation fik forskerhjælp til ny software

En investering fra Danmarks Innovationsfond gav Struer-virksomheden Conpleks Innovation råd til at hyre en forsker til at hjælpe dem med produktudvikling. Resultatet blev ny software til firmaets udendørsrobotter.

125.000 kr. Så meget lød investeringen på fra Danmarks Innovationsfond til den midtjyske robotvirksomhed Conpleks Innovation. På den måde kunne virksomheden købe sig til et samarbejde med en forsker fra Aalborg Universitet, der hjalp dem med at knække koden til udvikling af ny software til virksomhedens robotter.

- Vi er rigtig gode til software til robotter, men vi havde behov for ekstra forsker-kompetencer udefra til at udvikle en helt speciel software. Nemlig til at programmere vores udendørs robot til konkrete opgaver som at kridte for eksempel en given fodboldbane op og gemme ruteplanen til senere brug, siger medejer i Conpleks Innovation Tom Simonsen.

Nyt samarbejde

Pengene kommer fra et nyt samarbejde mellem Region Midtjylland og Danmarks Innovationsfond, der har fokus på at udvikle det midtjyske erhvervsliv via forskning.

Projektet hedder Innovationsbooster og skal bygge bro mellem de midtjyske virksomheder og den akademiske verden for at udvikle på den enkelte virksomheds behov. Eksempelvis kan de indgå et samarbejde med en forsker eller få økonomisk støtte til at ansætte en akademisk medarbejder til at videreudvikle eller opfinde nye produkter eller services.

Virksomheden kan få konsulentbistand fra Danmarks Innovationsfond om, hvilke universiteter eller forskere, der kunne være relevante for virksomhedens produktudvikling. Herefter kan fonden investere op mod en tredjedel af de samlede udgifter i samarbejdet mellem virksomheden og vidensinstitutionen. 

I Conpleks Innovations tilfælde havde de selv hørt om en forsker, der kunne hjælpe dem. Herefter fik de hjælp til at skrive en ansøgning om at ansætte forskeren fra Aalborg Universitet i en tidsbegrænset periode. Det samlede budget var på 450.000 kr. med 125.000 kr. fra InnoBooster.

Projektet mellem Region Midtjylland og Danmarks Innovationsfond forløber over tre år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079