Syddanske automationsprojekter får penge fra innovationsprogram
Automationsboost har netop færdiggjort udvælgelsen af 13 syddanske projekter, der skal modtage støttekroner til udvikling af innovative produkter.
Et projekt der skal fremme innovation i Region Syddanmark har netop færdiggjort udvælgelsen af 13 projekter, der skal have del i en pulje af midler målrettet udvikling af automationsløsninger i produktionen.
Automationsboost har i alt haft tre ansøgningsrunder, hvor syddanske virksomheder har haft mulighed for at få del i midlerne. Løbende i 2016 har første del af ansøgerfeltet fået tildelt hver en sum penge til at udvikle automatiseringsløsninger for, så de kan udvikle arbejdsgangene i virksomhederne ved hjælp af robot- og automationsteknologi.
Nu er tredje og sidste runde lukket for ansøgninger, men hvilke virksomheder, der som de sidste skal have del i midlerne, kan ikke afsløres endnu.
- Årsagen er, at der i projekterne kan være spørgsmål omkring IPR-rettigheder, og derfor må vi selvfølgelig ikke afsløre noget, der kan kompromittere eventuelle patenter, siger projektleder i RoboCluster, der er en af aktørerne i projektet, Per F. Gøse til Automationsfokus.
Boost til SMV’er
Alle de udvalgte projekter har små eller mellemstore virksomheder i Region Syddanmark som omdrejningspunkt. Formålet med Automationsboost er blandt andet at give produktionsvirksomheder en økonomisk håndsrækning til at udvikle deres innovative idéer, da især disse virksomheder har tabt mange arbejdspladser de senere år på grund af udflytninger til lavtlønslande.
De enkelte projekter er blandt andet blevet udvalgt på baggrund af, hvor stor mængden af teknologi er i projektet, hvor stor markedspotentialet er, muligheden for eksport samt mængden af arbejdspladser, den nye teknologi kan tænkes at medføre, siger projektleder Per F. Gøse til AutomationsFokus.
Fremme vækst og arbejdspladser
Automationsboost er et samarbejde mellem Væksthus Syddanmark og Innovationsnetværket Robocluster, og sammen med Teknologisk Institut og Syddansk Universitet har de på baggrund af ansøgninger udpeget de 13 virksomheder, der skal have del i støttekronerne.
Projektet ønsker at fremme automationsløsninger i virksomheder med henblik på, at deres erfaringer kan udmønte sig i teknologiske løsninger, som kan udbredes til flere grene af erhvervslivet.
- Vi regner med, at der inden for et til halvandet år vil komme konkrete resultater ud af hvert projekt. Løsningerne skal efter innovationsprogrammets afslutning kunne sælges til flere virksomheder som en form for standardløsning, udtaler Per F. Gøse, projektleder i Robocluster.
Projektet løber til udgangen af februar 2019.