23948sdkhjf

Industrien voksede med 6.668 lønmodtagere

På 12 måneder er antallet af lønmodtagere i industrien vokset med 2,1 procent. Det er højere end året før.

Lønmodtagerne i industrien fik 6.668 nye kollegaer  fra december 2015 til december  2016. Det er en stigning på 2,1 procent, så der ved udgangen af 2016 var 324.799 lønmodtagere i industrien.

Dermed er industrien en af de brancher, hvor beskæftigelsen stiger mest. 

I løbet af 2016 er der i alt blevet 46.600 flere personer med et lønmodtagerjob. Det betyder, at lønmodtagerbeskæftigelsen var 1,5 procent højere end i 2015.

Dermed blev 2016 det år siden finanskrisen, hvor der blev skabt flest arbejdspladser.

Til sammenligning blev der i løbet af 2015 skabt 41.300 arbejdspladser – og årene inden var tempoet væsentligt lavere.

Væksten halter efter
Den store fremgang på arbejdsmarkedet har desværre ikke gået hånd i hånd med vækst og værdiskabelse.

Væksten i dansk økonomi blev sidste år på 1,1 procent. Målt over hele året, så var lønmodtagerbeskæftigelsen i 2016 1,5 procent højere end i 2015, målt som antal fuldtidspersoner.

- Da beskæftigelsen steg således betydeligt mere end BNP, så faldt produktiviteten sidste år. Det er naturligvis ikke ønskværdigt – da produktivitetsvækst er det, som på den lange bane, der skal sikre os velstandsfremgang. Selvom fremgangen på arbejdsmarkedet er glædelig, så er der således desværre også en bagside af medaljen. Den faldende produktivitet bør tiltrække sig politisk opmærksomhed – det er et reelt problem i dansk økonomi – og det har desværre været et problem længe, skriver Steen Bocian, cheføkomon i Dansk Erhverv.

Han forklarer, at faldet i produktiviteten også er den primære forklaring på den lave strukturelle vækst.

- Dansk økonomi har trods flot fremgang i beskæftigelsen behov for reformer, som øger produktivitetsvæksten. Derudover så er vi også nødt til at kigge på reformer, som kan øge arbejdsudbuddet, så vi ikke kommer i en situation, hvor flaskehalsene på arbejdsmarkedet vokser sig for store, skriver Steen Bocian.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062