23948sdkhjf

Tro på fremtiden gav aktiegevinst

[i]Der er store fortjenester til de chefer i Brdr. Dahl, der for fem år siden investerede i aktier i selskabet, som nu er ved at blive solgt til en fransk industrikoncern.[/i]
19 chefer i Brdr. Dahl investerede for fem år siden i aktier i firmaet. Og det har nu vist sig at blive en god investering, hvor selskabet er ved at blive opkøbt af den franske industrikoncern Saint Gobain, skriver Berlingske Tidende torsdag.

Brdr. Dahl administrerende direktør, Bent Larsen, skulle ifølge Berlingske Tidendes oplysninger tjene ikke mindre end 43 millioner på investeringen, da han sammen med 18 andre chefer fik mulighed for at blive medejere, da Dahl International blev overtaget af venturekapitalselskaberne Ratos og EQT.

Bent Larsen investerede 13 millioner kroner i aktier og hvis monopolmyndighederne, som ventet, godkender Saint Gobains køb af Dahl, er Bent Larsens aktiepost i stedet 56 mio. kr. værd, og Bent Larsen har altså tjent 43 mio. kr. til forbedring af levestandarden de kommende år.

Også de øvrige chefer, der i øvrigt alle fortsætter på posterne efter sammenlægningen med Saint Gobain, fik gode aktiegevinster ud af deres investeringer, skriver Berlingske Tidende. Mest tjener den adm. direktør for Dahl, Per-Oluf Söderberg, der dengang under IT-feberen satsede 50 millioner svenske kroner på, at han kunne være med til at rette butikken op - og nu selv tjener 160 millioner svenske kroner på det.

St. Gobain er et selskab med 172.000 medarbejdere verden over og først og fremmest kendt for at producere glas - og i øvrigt også glasuld. Dahl-virksomheden med 3.500 medarbejdere i Norden og 950 i Danmark skal indgå i Saint Gobains forholdsvis nye afdeling for byggematerialer, der dog allerede udgør en tredjedel af årsomsætningen på omkring 200 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125