23948sdkhjf

Danmark storleverandør til Norge

Nordmændene har haft en række uheldige oplevelser med billige leverandørlande og vender nu tilbage til de traditionelle leverandører – deriblandt Danmark, som nu er tredjestørste leverandørland til Norge.
Når norske virksomheder skal have fremstillet produkter med avancerede delkomponenter vender Norge sig væk fra billiglandende og blandt andet mod Danmark i stedet. Det skriver Danmarks Eksportråd i sit nyhedsbrev.

De norske timelønninger er de seneste fem år steget 15 procent mere end i lande, det er naturligt at sammenligne med. Samtidig har produktiviteten i norske virksomheder ikke fulgt med de andre lande. Det har svækket konkurrenceevnen, og norske virksomhederne må i stigende grad benytte sig af udeproduktion af dele og enheder, der indgår i virksomhedernes slutprodukter, for at kunne konkurrere.

I lyset af dette skaber den danske nærhed, kompetence, og kulturelle forståelse interessante muligheder i Norge for danske leverandører. Konkurrenceparametrene vil i alle tilfælde være pris og leveringssikkerhed, men med den tilføjelse, at prisen selvfølgelig skal står i forhold til den kvalitet kunden ønsker.

En undersøgelse i industrien i Norge viser ifølge Eksportrådet, at 40 procent af de norske virksomheders produktion ligger i udlandet, og at 45 procent af denne produktionen fremstilles i EU-lande. Det gælder især for offshore-branchen, hvor Norge selv står for 60 procent af den samlede produktion, men for at kunne opnå den kapacitet, leveres 80 procent af materialerne fra udenlandske producenter, herunder danske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126