23948sdkhjf

Grene åbner kontor i Kina

Handelsvirksomheden Grene-koncernen med hovedkvarter i Skjern er et næsten skræmmende eksempel på, hvor stærk konkurrencen fra Østeuropa og Fjernøsten forekommer.
På den ene side er koncernen negativt præget af, at mange kunder, især underleverandører i jern- og metalindustrien, har det svært i kølvandet på udflagning af produktion til lavtlønslande. På den anden side åbner koncernen om kort tid selv et indkøbskontor i Kina. Der er ikke nogen vej uden om, hvis konkurrenceevnen skal bevares, konstaterer koncerndirektør Per Frank, Grene koncernen.

Allerede i dag køber vestjyderne transmissionskomponenter som kæder og tandhjul, arbejdstøj og beskyttelsesfodtøj i Kina. Disse ting blev tidligere produceret i Europa. Indkøbene vil ikke bare ske i Kina men også i flere andre lavtlønslande som bl.a. Indien, og udviklingen vil accellerere de kommende år, oplyser Per Frank. Han mener ikke, de arbejdskraftintensive produktioner kan fastholdes i Danmark. Grene-koncernen har selv produktion af bl.a. ventilblokke til hydrauliske systemer, men den produktion er så gennemautomatiseret, at lønudgifterne ikke spiller nogen nævneværdig rolle.

Mens man oplever vigende omsætning af hydraulikkomponenter til de små- og mellemstore kunder, er der fremgang at spore på de store, hvor ikke mindst vindmølleindustrien har været med til at trække i den rigtige retning, men totalt set må koncernen i det seneste årsregnskab notere sig en mindre tilbagegang i omsætning. Dog var Grenes tredje ben - industriområdet, lyspunktet i fjor, idet der samlet set var fremgang. Koncerndirektøren venter et resultat for 2004 på niveau med 2003, skriver Erhvervsbladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063