23948sdkhjf

Forsikring mod syge smede

[i]Foreningen af Smede- og Maskinvirksomheder (SMD) forsøger at forsikre sig ud af de problemer, der skabes for de småsmedevirksomheder, når perioden med fuld løn under sygdom udvides fra fem til ni uger i forbindelse med den nye industrioverenskomst.[/i]
- Det vil føre til en større udgift for de mindste virksomheder, hvis de får en langtidssyg medarbejder. Hertil kommer, at de må undvære den pågældende, siger formanden for For-eningen af Smede- og Maskinvirksomheder i Danmark (SMD), smedemester Poul Bobach til ErhvervsBladet.

En effektiv løsning på problemet er ifølge formanden at oprette en forsikringsordning, som kan begrænse de øgede tab, en langtidssygemeldt medarbejder under den nye overenskomst vil påføre smede- og maskinværksteder. Det kom frem på foreningens generalforsamling i fredags, hvor formand Poul Bobach samtidig slog fast, at foreningen bakker fuldt op om industriens overenskomst:

- Det er en fornuftig overenskomst, der er blevet indgået på industriens område. Det er en "noget for noget" aftale, som åbner muligheder for fleksible aftaler på den enkelte virksomhed, sagde Poul Bobach i fredags ifølge ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125