23948sdkhjf

Turbulens i Bladt Industries

[i]Nordjyske Bladt Industries har haft et rutsjebaneår med travlhed i første halvdel og for lidt at lave i anden halvdel.[/i]
Der var rekordbeskæftigelse i Aalborg-virksomheden Bladt Industries i foråret 2003. Det ændrede en stor fyringsrunde før sommerferien på, da 135 medarbejdere blev afskediget, skriver ErhvervsBladet i dag.

To meget store offshore-ordrer på såkaldte jackets til henholdsvis Mærsk Olie og Gas samt DONG var afsluttet, og der opstod et stort hul i ordrebeholdningen. Andet halvår blev en drøj affære for nordjyderne, der kun nåede på ca. den halve omsætning i forhold til budgettet. Trods det meget gode første halve år betød stagnationen de sidste seks måneder, at Bladt Industries for hele året måtte indkassere en negativ afvigelse på næsten en fjerdedel i forhold til det budgetterede og en omsætningstilbagegang på syv pct. i forhold til året før. Anstrengelserne endte med et meget beskedent plus før skat på 3,5 mio. kr. ud af en samlet omsætning på knap 588 mio. kr.

Ifølge erhvervsBladet bliver den store udfordring for virksomhedens nye direktør, Jens Frederik Hansen, derfor at skabe mere stabilitet i ordrerne. Jens Frederik Hansen afløste Arne Pedersen som direktør ved årsskiftet. Arne Pedersen rykkede ved samme lejlighed op som bestyrelsesformand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094