23948sdkhjf

Studerende fra hele verden vil på vind-sommerskole i Østjylland

Med 135 ansøgninger fra ingeniørstuderende i 39 forskellige lande verden over er der massiv interesse for at deltage i den vindenergi-sommerskole, som Ingeniørhøjskolen i Århus afholder i sommerferien. De 45 udvalgte deltagere har netop fået besked.
- Vi er meget glade for den overvældende interesse, som udlandet viser os for at lære om vindenergi efter den danske model. Vi satser selvfølgelig benhårdt på at have en international profil med høj kvalitet, men at der er kommet ansøgninger fra 39 lande har alligevel overrasket os positivt, for det er det største antal nogensinde, siger ingeniørdocent Martin Heide Jørgensen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Ingeniørhøjskolen har siden 2007 årligt inviteret studerende fra hele verden til vindenergisommerskolen, der er arrangeret i samarbejde med Aarhus Universitet og virksomhederne Vestas og Siemens Wind Power. Sommerskolen finder sted over 12 dage i august, hvor de studerende får indsigt i de ingeniørfaglige udfordringer ved at designe vindmøller gennem undervisning, virksomhedsbesøg og projektarbejde.

Som noget nyt skal deltagerne ved årets sommerskole denne gang se på, hvordan teknologi kan forbedre det globale miljø. Deltagerne skal trænes i at analysere de teknologiske løsninger i forhold til at mindske udledningen af CO2.

- En af styrkerne ved sommerskolen er, at de studerende i høj grad lærer at samarbejde i tværfaglige teams på tværs af studier og nationalitet og kulturelle skel, og på det område er Danmark langt fremme - det hører vi gang på gang fra de udenlandske studerende, siger Martin Heide Jørgensen.

Midtjylland verdenskendt for vindenergi
I alt 24 nationaliteter deltager i sommerskolen, og de mange ansøgninger til sommerskolen kommer blandt andet så langt væk fra som Sri Lanka, Canada, Mexico, Rusland og Jordan ligesom der også er en del ansøgninger fra de europæiske lande, Tyskland, Polen, Spanien og Italien. Dertil kommer nogle ansøgninger fra danske studerende.

- Årsagen til den store søgning er formentlig, at Midtjylland med globale virksomheder som Vestas og Siemens Wind Power er kendt verden over for vindenergi. Samtidig har vi på Ingeniørhøjskolen gjort meget for at synliggøre vores kompetencer inden for vindmølleteknologi internationalt, hvilket formentlig også spiller ind, siger Martin Heide Jørgensen.

Vigtigt at lære om vindenergi
Sommerskolen inddrager aktivt vindmølleindustrien i undervisningen, og det er ifølge Martin Heide Jørgensen noget, der kan få stor betydning for såvel de studerende som for miljøet.

- Danmark er kendt for vindenergi, og i en tid, hvor alle taler om, at vi skal begrænse CO2-udslippet, er det meget relevant, at vi i samarbejde med erhvervslivet forsøger at sikre studerende fra hele verden et indblik i produktionen og udnyttelsen af netop vindenergi, siger Martin Heide Jørgensen.

De 45 studerende, der skal deltage i årets sommerskole fra den 9.-21. august, er udvalgt af et bedømmelsesudvalg med repræsentanter fra Ingeniørhøjskolen og virksomhedspartnerne, Vestas Wind System og Siemens Power System.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174