23948sdkhjf

Vestas til Nordamerika

[i]Der er dårlige udsigter for det nordamerikanske vindmøllemarked – alligevel vælger Vestas Wind Systems at etablere produktion derovre.[/i]
Vestas Wind Systems vil for første gang nogensinde etablere produktion af vindmøller i Nordamerika, trods særdeles usikre udsigter for det amerikanske marked. Der er planer om to fabrikker i enten Canada eller USA, og det skal bl.a. reducere valutakurs- risikoen. Det oplyser adm. Direktør Svend Sigaard til dagbladet Børsen. Dermed er Vestas hidtidige krav om en afklaring af støtteordninger til amerikanske vindmøller, før en produktion blev igangsat, blevet ændret.

- For et par år siden havde vi planer om at etablere en stor produktion i USA, og det er jeg i dag glad for, at vi ikke gjorde, for det ville have været for voldsom en investering. Men i dag vil jeg gerne have en mindre produktionsplatform, som eventuelt vil blive placeret Canada, siger Svend Sigaard til Børsen, og oplyser, at produktionen muligvis vil blive etableret allerede i år.

Selv om USA har været, og vil blive, et særdeles vigtigt marked for Vestas, har virksomheden hidtil afvist at etablere lokal produktion. Det har NEG Micon også, selv om de to virksomheder langtfra er ukendte med at producere i udlandet.

Vestas har i dag 30 fabrikker i 10 lande, primært i Danmark og Tyskland, og det er efter alt at dømme herfra, at der bliver flyttet produktion til USA. Imidlertid har det amerikanske marked været karakteriseret ved voldsomme udsving i efterspørgslen, og for eksempel i år ventes markedet stort set at gå totalt i stå. Derfor sagde Sigaard så sent som i november til Børsen, at en forlængelse af den skatterabat, som er afgørende for at vindmølleprojekter kan hænge sammen, skulle være på plads før Vestas ville etablere produktion i Nordamerika. Men nu har Vestas skiftet holdning og vil etablere sig selv om situationen omkring skattetilskuddet, PTC-ordningen, fortsat er fuldstændigt uafklaret. Vestas tidligere planer var at etablere op til 700 arbejdspladser i Oregon i det nordvestlige USA.

Sigaard ønsker ifølge Børsen ikke at oplyse, hvor stort projektet nu bliver, ud over at der formentlig vil blive tale om produktion af både møllevinger og selve vindmølleenhederne, de såkaldte naceller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099