23948sdkhjf

Lem Beslagfabrik får COP15 til at "hænge sammen"

Uden et lille, smart koblingsbeslag ville en ordre på 1.500 stole til COP15 ikke være blevet godkendt af brandmyndighederne. Beslaget er udviklet af Lem Beslagfabrik.
Nogle gange kan en lille dims løse et stort problem. Det oplevede møbelfirmaet Onecollection for nylig, da firmaet fik ordre på 2.100 Bessi-stole til klimatopmødet i København.

De 1.500 af stolene skulle nemlig kobles sammen, og her kom Lem Beslagfabrik til undsætning:

- Onecollection i Ringkøbing spurgte os, om vi kunne udvikle et koblingsbeslag til deres stole, for hvis stolene ikke kunne opfylde brandmyndighedernes krav, var ordren tabt. Det sagde vi selvfølgelig ja til, for vi lever af at finde løsninger, fortæller Peter Lambæk, der er indehaver af Lem Beslagfabrik.

Som sagt, så gjort. Fabrikken fik to stolestel tilsendt, som de kunne afprøve forskellige muligheder på. Brandmyndighedernes krav var, at stolene skulle kunne kobles i grupper på fem. Desuden skulle de fem sammenkoblede stole kunne væltes enten fremad eller bagover - uden at slippe hinanden:

- Det stillede specielle krav til beslaget, at stolene skulle kunne vælte begge veje, men det løste vi med en låseklap, der er nem at vippe op eller ned, forklarer Peter Lambæk.

Desuden skulle beslaget være nemt for montørerne at sætte på og tage af – og det skulle fylde mindst muligt:

- Det betyder meget, om det tager fem sekunder eller et halvt minut at sætte et beslag på, når det drejer sig om 1.500 stole, siger Peter Lambæk.

Beslag med muligheder
Efter flere forsøg fandt beslagproducenten frem til den bedste løsning; et beslag, der er nemt og hurtigt at sætte på og tage af. Beslaget har fået en blankforkromet finish, så det passer til stolestellet:

- Så man kan godt sige, at beslaget får klimatopmødet til at hænge sammen, siger Onecollections direktør, Henrik Sørensen, som er meget imponeret over, at Lem Beslagfabrik kunne løse den komplekse opgave:

- Vi har selv i årevis uden held forsøgt at løse koblingsproblemet med Bessi-stolen, men nu lykkedes det heldigvis, siger Henrik Sørensen.

Siger aldrig nej
Lem-direktør Peter Lambæk betegner processen som en typisk måde at løse opgaver på for medarbejderne på Lem Beslagfabrik:

- Et produkt opstår ofte, når en kunde henvender sig med et behov eller en idé. De har måske selv lavet håndskitser eller selv forsøgt at bukke en model i noget blikplade. Så tager vi en snak om det og sporer os ind på funktioner og design, forklarer Peter Lambæk.

Ofte er tid en vigtig faktor for kunderne. Kan der spares fem minutter i montagen ved at bruge ét beslag med flere funktioner frem for at skrue flere beslag i, har det stor betydning for omkostningerne:

- Den slags beslag har vi lavet mange af i tidens løb. Vi har et fleksibelt produktionsapparat, der kan bukke, svejse, nitte og dreje, ja kort sagt kan vi levere alle processer selv. Det skal være meget komplekst, før vi siger nej, slutter Peter Lambæk.

Kilde: Lem Beslagfabrik - http://www.lem-beslagfabrik.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11