23948sdkhjf

Virksomheder forsømmer de smarte teknologier

Fremstillingsvirksomheder kender ikke mulighederne og ved ikke, hvor de skal starte.
Mens en del af det danske erhvervsliv nu er førende i brug af de digitale muligheder , kniber det langt mere blandt fremstillingsvirksomhederne. Mange holder sig tilbage fra at udnytte de muligheder, som kombinationen af digitalisering, sensorer, netværk mv. giver dem.

Det viser en undersøgelse fra Teknologisk Institut, hvor 455 danske fremstillingsvirksomheder er blevet spurgt om deres brug af smarte teknologier.

Undersøgelsen viser, at halvdelen af de spurgte fremstillingsvirksomheder slet ikke er i gang med smarte teknologier.

- Virksomhederne anfører ofte pris og viden som barrierer. Viden og kvalificerede medarbejdere kan være en mangelvare. Men mange af teknologierne bliver hele tiden lettere at betjene, så her er det vigtigt ikke at sove i timen. Ifølge analyser fra World Economic Forum har vi i Danmark oven i købet en arbejdsstyrke i verdensklasse, som er parate til de nye teknologier. Det giver virksomhederne en stor uudnyttet fordel, mener centerchef Stig Yding Sørensen, fra Analyse & Erhvervsfremme i Teknologisk Institut.

De store fører an
Det er de store og internationalt funderede virksomheder, der ifølge undersøgelsen er i front.

77 procent af fremstillingsvirksomhederne med mere end 100 ansatte anvender smarte eller digitale teknologier. Her kan man tydeligt få øje på fordelene ved at investere i smarte teknologier:

De effektiviserer fremstillingsprocessen, tilbyder et bedre produkt til kunden og giver viden og data til produktudviklingen.

Til sammenligning er det kun 49 procent af virksomheder med 35-49 ansatte, som bruger teknologierne.

Begynd med små skridt
Men årsagen ligger Teknologisk Institut lige for:

- De kender ikke mulighederne eller ved ikke helt, hvor de skal starte. Vores råd er, at man begynder med små skridt. De fleste har data i produktionen, som bare venter på at blive udnyttet – til at øge kvaliteten, øge produktiviteten og dermed sikre virksomhedens fremtidige eksistensgrundlag, forklarer centerchef for Robotteknologi Kurt Nielsen.

- Vores erfaringer viser, at den første robot sjældent er den sidste. Den første åbner for innovationen hos den række af de medarbejdere, der kommer til at arbejde med den nye teknologi og virker ofte som inspiration til den næste, siger Kurt Nielsen.

På Teknologisk Instituts netside, kan virksomheder gratis tage en mini-test , der kan give et fingerpeg om, hvorvidt virksomhedens produktion og produkter følger med den teknologiske udvikling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078