23948sdkhjf

DI-formand kræver fornyelse af velfærden

Regering og Folketing kommer ikke uden om at slagte hellige køer, når velfærdskommissionen har afsluttet sit arbejde, fastslog DI's formand på Industriens Årsdag.
Temaet for Industriens Årsdag i Bella Center i København i går var Business as Usual, og deltagerne diskuterede ændringer i en række internationale og indenlandske forhold, der gør det umuligt at drive business og træffe politiske beslutninger i morgen, som vi gjorde det i går. Danmarks tiltagende integration i det globale økonomiske og politiske liv kalder på nye tilgange til og løsninger på morgendagens udfordringer.

- Velfærdskommissionen må hjælpe os med svar på spørgsmålet om, hvordan vi skal forny vores velfærdssystem. Det er åbenbart, at den nuværende indretning ikke er langtidsholdbar. Vi skal fortsat tage vare på dem, der har brug for hjælp, men indretningen skal også sikre, at dansk økonomi fremover er konkurrencedygtig, sagde Johan Schrøder og opfordrede Velfærdskommissionen til at tage fat på blandt andet efterlønsordningen, dagpenge-, kontanthjælps- og aktiveringssystemerne.

- Efterlønnen blev indført på et tidspunkt, hvor arbejdsmarkedet så helt anderledes ud, og hvor udfordringerne var meget forskellige fra i dag. Med det arbejdsmarked, der ligger foran os, vil Danmark skyde sig selv i foden, hvis vi bare lader stå til. Folketinget kommer derfor ikke uden om at afskaffe efterlønnen i den form, vi kender i dag, sagde DI-formanden.

DI-formanden har store forventninger til, at den siddende kommission, der overvejer den fremtidige struktur for den offentlige sektor, inden for få måneder vil barsle med forslag, som Folketinget hurtigt herefter vil kunne lægge til grund for den første forvaltningsreform i nyere tid.

- I et højomkostningssamfund som det danske, er det afgørende, at den offentlige sektor organiseres effektivt og hensigtsmæssigt for at bevare vækst og velfærd. Tiden er løbet fra de mange små danske kommuner. Tiden er løbet fra opdelingen af offentlige opgaver på tre folkevalgte, skatteudskrivende niveauer. Hvem ville for bare to år siden have troet, at befolkningen i hele landet bakker op om en reform, der lægger amter og kommuner sammen til færre, men større kommunale enheder, spurgte Johan Schrøder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078