23948sdkhjf

Mindre pessimisme i industrien

Industrien forventer stigende produktion, beskæftigelse og salgspriser i efteråret i forhold til sommermånederne, viser Danmarks Statistiks konjunkturanalyse.
Industriens forventninger til de kommende tre måneder steg med 3 procentpoint fra -9 i august til -6 i september, korrigeret for sæsonudsving. Det viser den sammensatte konjunkturindikator for industrien. Det er anden måned i træk, at forventningerne er stigende.

Industriens forventninger til september-november i forhold til juni-augustIndustrien forventer i perioden september til november stigende produktion, beskæftigelse og salgspriser i forhold til perioden juni til august. Produktionen ventes at stige i virksomheder, der repræsenterer 31 pct. af beskæftigelsen i industrien, mens 8 pct. venter en faldende produktion. Fordelt på de tre indikatorer ser det således ud:

  • 23 pct. netto af industrien forventer stigende produktion.
  • 2 pct. netto af industrien forventer stigende beskæftigelse.
  • 1 pct. netto af industrien forventer stigende salgspriser.
Der er generelt positive forventninger til produktionen i alle industriens hoved-sektorer. Forventningerne til beskæftigelse er alene negative i investeringsgode- og mellemproduktindustrien. Forventningerne til salgspriserne er overvejende positive, men her er også negative forventninger i investeringsgodeindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079