23948sdkhjf

Dansk Designpris til Grundfos

Drikkevandspumpe løser energiproblemer ved at gøre det muligt at vælge mellem flere forskellige energikilder alt afhængigt af omstændighederne
<i>Drikkevandspumpe løser energiproblemer ved at gøre det muligt at vælge mellem flere forskellige energikilder alt afhængigt af omstændighederne</i>

Grundfos' drikkevandspumpe SQ-Flex har vundet Den Danske Designpris 2003. Grundfos SQ-Flex, der kan drives af både solenergi, vindenergi og generatorstrøm, er især velegnet i områder hvor der ikke er stabil elforsyning, og det har medvirket til valget af den fleksible pumpe som vinder af prisen. I begrundelsen hedder det således:

- Ved at sikre en pålidelig vandforsyning kan pumpen gøre sit til at højne livskvaliteten og sundhedsniveauet en lang række steder rundt omkring i verden. Pumpen har tilbundsgående taget fat på og løst problematikken omkring energiforbrug og -forsyning ved at gøre det muligt at vælge mellem flere forskellige energikilder, alt afhængigt af omstændighederne... Pumpen er udstyret med avanceret elektronik, så dens motor løbende tilpasses den aktuelle mængde energi, hvilket sikrer både en stabil driftsikkerhed og en nødvendig høj effektivitet.

Bedømmelseskomitéen slutter begrundelsen med at fremhæve at SQ-Flex-systemet er både teknisk avanceret og enkelt i anvendelse og installation:

- Frem for alt er det udtryk for en helhedstænkning, der er et adelsmærke for godt design.

- Siden den tidligste begyndelse har Grundfos haft en stærk tradition for, at produkternes kvalitet og funktion skal afspejle sig i det ydre design i form af størst mulighed brugervenlighed og en høj grad af æstetik. Derfor er et godt industrielt design en integreret del af Grundfos' produktudvikling, siger koncernbestyrelsesformand Niels Due Jensen, Grundfos.

Den præmierede Grundfos-pumpe drevet af solenergi i Australien.Hovedmarkederne for Grundfos SQ-FLex er Australien, Amerika og Sydafrika, hvor den giver mulighed for at dyrke jord, vande kvæg og anlægge haver i områder der er så fjerne og vanskeligt tilgængelige at traditionel elforsyning er både vanskelig og dyr at installere.

Grundfos SQ-Flex er skabt på baggrund af mere end 20 års erfaring med solarpumper, suppleret med input fra en lang række kundeønsker, der har været medbestemmende for den endelige udformning af pumpen. For at give kunderne de bedste forudsætninger for at vælge den rigtige dimension på pumpen, har Grundfos indsamlet soldata fra 2.000 forskellige steder i verden og vinddata fra 18.000 steder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.772