23948sdkhjf

På vej til Østeuropa og Kina

Unimerco Group fra Sunds indgår i ny fusion og vil desuden oprette produktion i Tjekkiet eller Ungarn og repræsentationskontor i Kina
<i>Unimerco Group fra Sunds indgår i ny fusion og vil desuden oprette produktion i Tjekkiet eller Ungarn og repræsentationskontor i Kina</i>

Unimerco Group i Sunds ved Herning, der sliber og fremstiller værktøj, er på vej til Centraleuropa, hvor den ekspanderende koncern vil oprette produktion i enten Tjekkiet eller Ungarn. Samtidig skal der oprettes et repræsentationskontor i Kina, skriver ErhvervsBladet.

Kontoret i Kina kan betragtes som de indledende manøvrer til etableringen af produktion i landet, oplyser adm. direktør Kenneth Iversen, Unimerco Group.

Dir. Kenneth Iversen, UnimercoKoncernen, der på årsplan omsætter for ca. en halv mia. kr., og som beskæftiger ca. 550 medarbejdere, har netop overtaget en af sine mindre konkurrenter, Danskær A/S i Ikast. Denne virksomhed, som hovedsageligt er leverandør til træ- og møbelindustrien, har haft svært ved at tjene penge de sidste år først og fremmest på grund af stagnationen blandt kunderne.

Trængslerne i træ- og møbelindustrien har også ramt Unimerco, men Sunds-koncernen er langt bredere funderet. For adskillige år siden udgjorde træ- og møbelindustrien et af Unimercos vigtigste markedssegmenter. Helt op i 1990’erne hentede koncernen halvdelen af sin omsætning i branchen. I dag er det under en tredjedel.

Danskær beskæftiger 27 medarbejdere og omsætter årligt for 20 mio. kr. Indtil videre fortsætter virksomheden uændret, men inden den 30. marts næste år vil virksomheden blive fusioneret ind i Unimerco Group. En del af medarbejderne vil blive tilbudt job i Unimerco, men der vil ikke blive plads til alle, erkender Kenneth Iversen.

Da koncernen i september overtog Nordisk Kartro A/S i Vallensbæk, fulgte ingen af de ni medarbejdere med.

Tilkøb er blot en af forklaringerne på den bemærkelsesværdige ekspansion i Unimerco, der i høj grad har været kendetegnet ved organisk vækst. I øjeblikket er midtjyderne inde i en kraftig investeringsbølge. I løbet af 2003 har koncernen taget nye fabriksbygninger i brug i Høje Tåstrup, Jönköping i Sverige og Ann Arbor i Michigan, USA. Alt i alt løber investeringer op i 170 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093