23948sdkhjf

Danfoss-vækst og større indtjening

Begyndende bedring i det vigtige tyske marked, men på sigt skal væksten komme fra USA, Østeuropa, Rusland og Kina
</i>Begyndende bedring i det vigtige tyske marked, men på sigt skal væksten komme fra USA, Østeuropa, Rusland og Kina</i>

For de første ni måneder af 2003 har Danfoss haft en vækst på 2,3 pct.. Omsætningen er 11,6 mia. danske kroner mod 11,3 mia. for de første ni måneder i 2002. Resultatet af den primære drift (EBIT) steg knap 48% til 911 mio. kroner, men i dette tal indgår ekstraordinære indtægter fra salg af aktiviteter, herunder salget af koncernens flowmålerforretning til Siemens, samt ekstraordinære nedskrivninger, netto i alt 284 mio. danske kroner.

Markederne i Østeuropa og Asien bidrager med tocifrede vækstrater, hvorimod de øvrige markeder stadigvæk er præget af meget svag vækst. På hovedmarkedet i Europa er der imidlertid begyndende tegn på bedring, og flere indikatorer tyder på, at der atter er ved at komme gang i det for Danfoss vigtige tyske marked.

Danfoss-hovedsædet i NordborgResultatandelen fra Sauer-Danfoss udgør 98 mio. kr. mod 108 mio. kr. i den tilsvarende periode året før. Sauer-Danfoss har reelt oplevet et øget salg og en øget indtjening, men der er også her en betydelig negativ valutaomregningseffekt.

Danfoss Koncernen beskæftigede ved udgangen af 3. kvartal 17.224 medarbejdere. Der er tale om et fald på 60 medarbejdere i forhold til samme tid sidste år.

Koncernens omsætning for hele 2003 ventes fortsat at ligge i niveauet 15-15,6 mia. kroner. Trods de begyndende tegn på bedring af markedsvilkårene i Nord- og Mellemeuropa venter koncernen ikke en mærkbar vækst før medio 2004.

Bestyrelsen for Danfoss har godkendt koncernens perspektiver for perioden 2003-2008. Blandt målsætningerne i den nye perspektivplan er, at omsætningen i 2008 skal være omkring 24 mia. kr. Det svarer til en årlig vækst i perioden på gennemsnitlig 9 pct.. Væksten ventes især at komme fra markederne i USA, Østeuropa, Rusland og Kina.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096