23948sdkhjf

Spaniere vil udvikle i Silkeborg

Gamesa forventer at have 30 vindmølle-specialister ansat i nyt datterselskab ved årsskiftet
<i>Gamesa forventer at have 30 vindmølle-specialister ansat i nyt datterselskab ved årsskiftet</i>

Den spanske vindmølleproducent Gamesa Eólica, der er branchens femtestørste på verdensplan, rykker ind i Danmark. Selskabet har netop lejet kontorlokaler i Ferskvandscentret i Silkeborg og venter at have ansat 30 specialister pr. 1. januar 2004.

At det spanske selskab netop placerer en afdeling i Danmark skyldes, at Danmark er vindmølleteknologiens oprindelsesland.

Det er her på Ferskvandscentret i Silkeborg, den spanske vindmølleproducent Gamesa etablerer sin danske udviklingsafdeling.- I Danmark er placeret nogle af de største vindmølleproducenter såvel som flere institutioner, organisationer og forskningsafdelinger med relation til vindkraft. Det er derfor det vigtigste center for viden på et internationalt niveau og knudepunktet for den globale vindkraft-aktivitet, siger en talskvinde fra Gamesa Eólica til NetPosten.

- Af disse årsager ser vi Danmark som det mest passende sted at konsolidere og videreudvikle de vindmøller, som udvikles i vores kontorer i Pamplona, Madrid og Bilbao, tilføjer hun.

NetPosten erfarer, at de "specialister", Gamesa venter at ansætte i den kommende tid, skal hentes fra de danske vindmølleselskaber Vestas, NEG Micon og Bonus Energy.

Gamesa oplyser, at det nye kontor i Danmark vil fokusere på udviklingen af nye vindmøllemodeller. De nye design vil gøre Gamesa Eólica i stand til at leve op til nye markedskrav og vil konsolidere selskabet internationalt, hvilket er det primære mål.

I begyndelsen af 2004 vil den danske afdeling have 30 specialister fra vindmøllesektoren ansat. Disse 30 medarbejdere vil alle have bekræftet erfaring med design og udvikling af vindmøller.

I den daglige aktivitet vil det danske kontor fremme de institutionelle relationer med danske vindkraft-organisationer. Desuden vil kontoret udvikle samarbejdsprojekter med institutioner og danske universiteter for at opnå en total integration af det nye kontor her i landet.

Selskabet har oprettet et dansk datterselskab under navnet Gamesa Wind Engineering ApS, men kontorets officielle navn bliver Gamesa Eólica Denmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078