23948sdkhjf

USA åbner for vindmøller

Ny energilovgivning giver udsigt til investeringer for syv – otte mia. kr. allerede næste år, og danske producenter står på spring
Den amerikanske energi-lovgivning ser nu endelig ud til at komme på plads med et forslag til en tre-årig såkaldt PTC-ordning med skatterabat på opsætning af vindmøller, skriver dagbladet Børsen.

Dermed ser det ud til, at det amerikanske vindkraftmarked atter bliver lukrativt, og i følge avisen vil Vestas derfor snart give startsignal til etablering af en fabrik, som kan sikre den danske mølleproducent en solid platform for fortsat vækst på de potentielt enorme markeder i USA og Canada.

Danske vindmøller fra NEG Micon i USAKoncernchef Svend Sigaard, Vestas, vil lige se de endelige formuleringer i lovteksten, før han investerer, men han har en byggegrund og planer for et anlæg med 700 medarbejdere i Portland i det nordvestlige USA i skuffen.

Markedet næste år ventes at blive på 1200 MW svarende til investeringer for syv-otte mia. kroner, som de danske vindmølle-selskaber Vestas, NEG Micon og Bonus skal kæmpe med først og fremmest General Electrics GE Wind om.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066